Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-32-2005-03

RK-32-2005-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-32-2005-03
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval S. Fejt
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuUsnesením zastupitelstva kraje 430/08/2004/ZK byla v rozpočtu kraje pro rok 2005, v příloze
M2 technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociální oblasti a zdravotnictví schválena akce "DoDů V. Meziříčí - PD rekonstrukce soc. zařízení", v nákladech 500 tis. Kč. Tato akce se ukázala jako nadbytečná s ohledem na stavební záměr celkové rekonstrukce objektu a dispozičního řešení.
Rada kraje usnesením 299/11/2003/RK schválila darovat část pozemku par. č.126 obci Rovečné na realizaci díla - stavbu chodníku. Touto akcí došlo k odstranění neudržovaného živého plotu a zarostlého zkorodovaného pletiva mezi silnicí a zahradou dětského domova. Pozemek zahrady se tak stal volně přístupný čímž nelze zajistit bezpečnost dětí Dětského domova v Rovečném.
Návrh řešení Návrh předpokládá realizaci nového oplocení zahrady Dětského domova v letošním roce. Zdrojově navrhuje OM akci krýt z prostředků určených na akci "DoDů V. Meziříčí - PD rekonstrukce soc. zařízení".
OM navrhuje:
* schválit zařazení nové akce "DD Rovečné - oprava oplocení" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje,
* schválit přesun finančních prostředků z položky M2 technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociální oblasti a zdravotnictví do položky M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek, ze schválené akce "DoDů V. Meziříčí - PD rekonstrukce soc. zařízení na nově zařazenou akci "DD Rovečné - oprava oplocení", ve výši 350 tis. Kč.
Schválením navrhovaného opatření bude možno zabezpečit objekt Ústavu péče pro mládež DD v Rovečném ještě v tomto roce 2005.
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu souhlasí se zařazením nové akce "DD Rovečné - oprava oplocení"
Odbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zařazení nové akce "DD Rovečné - oprava oplocení" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje;
* rozpočtové opatření na kapitole Nemovitý majetek - snížení rozpočtu schválené akce "DoDů V. Meziříčí - PD rekonstrukce soc. zařízení" (položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociální oblasti a zdravotnictví, § 4316 Domovy důchodců, kapitálové výdaje) o částku 350 tis. Kč a zvýšení rozpočtu nově zařazené akce "DD Rovečné - oprava oplocení" (položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, § 4322 Ústavy péče pro mládež, běžné výdaje) o tuto částku.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín říjen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz