Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2005-34

RK-30-2005-34.doc
Číslo materiálu34
Číslo jednacíRK-30-2005-34
NázevZměna schváleného rozpočtu kraje na rok 2005 - Národní program zdraví
Zpracoval M. Kučírková
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuMinisterstvo zdravotnictví ČR schválilo Vyšší odborné škole, Vyšší zdravotnické škole, Střední odborné škole zemědělské a ekonomické a Střední zdravotnické škole v Třebíči, Žižkova 505 účelovou dotaci na dva projekty v rámci Národního programu zdraví v celkové výši 78 tis. Kč. Dotace je poskytovaná prostřednictvím rozpočtu zřizovatele a bude předmětem finančního vypořádání se státním rozpočtem. Jedná se o tyto projekty:

- "Studentské centrum pro výchovu ke zdraví a prevenci chorob" - 45 tis. Kč. Finanční prostředky jsou určeny na nákup materiálu za účelem zjišťování cholesterolu a cukru v krvi.
- "Prevence úrazů a poskytování první pomoci nejen za mimořádných situací" - 33 tis. Kč. Finanční prostředky jsou určeny zejména k nákupu obvazového materiálu a náplastí. Další část prostředků je určena na cestovné a odměny lektorům.
Návrh řešení Navrhuje se zvýšit příjmy a výdaje rozpočtu kraje o částku 78 tis. Kč a upravit závazný ukazatel příspěvku na provoz Vyšší odborné škole, Vyšší zdravotnické škole, Střední odborné škole zemědělské a ekonomické a Střední zdravotnické škole v Třebíči, Žižkova 505 o částku 78 tis. Kč.
StanoviskaEkonomický odbor souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením. Přijetím účelové dotace z Ministerstva zdravotnictví ČR bude zdrojová i výdajová část rozpočtu kraje na rok 2005 ve výši 7 423 495 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zvýšení příjmové a výdajové části rozpočtu kraje (kapitola Školství, § 3122 Střední odborné školy) o účelovou dotaci Ministerstva zdravotnictví ČR v částce 78 tis. Kč na zajištění projektů podpory zdraví v rámci Národního programu zdraví;
* zvýšení závazného ukazatele příspěvku na provoz u Vyšší odborné školy, Vyšší zdravotnické školy, Střední odborné školy zemědělské a ekonomické a Střední zdravotnické školy v Třebíči, Žižkova 505 o částku 78 tis. Kč na zajištění projektů podpora zdraví v rámci Národního programu zdraví.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, ekonomický odbor
Termín září 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz