Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2005-27

RK-30-2005-27.doc
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-30-2005-27
NázevNávrh na financování technologie GPS u SÚS kraje
Zpracoval I. Ševecová
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuZastupitelstvo kraje Vysočina na svém jednání dne 20. 9. 2005 přijalo usnesení č.0362/06/2005/ZK, ve kterém schvaluje Zásady zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na zavedení a rozšíření technologie GPS, jak je v zásadách uvedeno, ve výši 50 % pořizovacích nákladů v případě dalších subjektů, jako jsou správy a údržby silnic. Na základě smlouvy mezi Ředitelstvím silnic a dálnic a jednotlivými Správami a údržbami kraje Vysočina musí být touto technologií správy a údržby silnic vybaveny v zimním období 2006/2007. Správy a údržby silnic kraje Vysočina mají záměr technologii GPS využívat již od zimního období 2005/2006 při operativním řešení mimořádných událostí, kdy rychlost informací je nutná při rozhodování o zabezpečení úkolů v rámci Integrovaného záchranného systému (IZS). Dále zavedením této technologie je možné sledovat spotřebu pohonných hmot a spotřebu posypového materiálu. Na zakoupení potřebného množství technologie GPS nemají Správy a údržby silnic kraje Vysočina dostatek provozních finančních prostředků, a z tohoto důvodu žádá odbor dopravy a silničního hospodářství radu kraje v souladu s ustanovením § 30 odst. 4 zákona 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, o souhlas k použití rezervního fondu jednotlivých správ a údržeb silnic k posílení investičního fondu na nákup výše uvedené technologie. Počet stanic GPS pro každou ze jmenovaných správ a údržeb kraje je v předpokládaném množství 20 kusů, celkem tedy 80 kusů koncových stanic GPS.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství doporučuje radě kraje schválit použití rezervního fondu jednotlivých správ a údržeb silnic kraje k posílení investičního fondu a to u Správy a údržby silnic Havlíčkův Brod, Správy a údržby silnic Pelhřimov, Správy a údržby silnic Třebíč a Správy a údržby silnic Žďár nad Sázavou na nákup technologie GPS ve výši 50% pořizovacích nákladů. Jednotlivé správy a údržby silnic předpokládají nákup 20 stanic GPS. Podle Zásad zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na zavedení a rozšíření technologie GPS v roce 2005, schválených usnesením č.0362/06/2005/ZK ze dne 20. 9. 2005, správy a údržby silnic požádají kraj Vysočina prostřednictvím odboru informatiky o úhradu 50 % pořizovacích nákladů veškerého technického vybavení nezbytného pro fungování systému GPS včetně DPH v maximální výši dotace 200 tis. Kč.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá k předloženému materiálu připomínky.
Odbor informatiky souhlasí s navrhovaným řešením.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s použitím rezervního fondu Správy a údržby silnic Havlíčkův Brod, Správy a údržby silnic Pelhřimov, Správy a údržby silnic Třebíč a Správy a údržby silnic Žďár nad Sázavou k posílení investičního fondu u Správy a údržby silnic Havlíčkův Brod, Správy a údržby silnic Pelhřimov, Správy a údržby silnic Třebíč a Správy a údržby silnic Žďár nad Sázavou za účelem nákupu technologie GPS ve výši 50% pořizovacích nákladů.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství, odbor ekonomický, odbor informatiky
Termín 20. 10. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz