Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2005-15

RK-30-2005-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-30-2005-15
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - SÚS Žďár nad Sázavou
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuStarosta města Velké Meziříčí se obrátil na kraj Vysočinu, jako vlastníka silnice II/602 se žádostí o úhradu nákladů na provedení homogenizace povrchu. Město plánuje v letošním roce realizovat stavbu "Úprava křižovatky ulice Sokolovská - Nad Gymnáziem". Jedná se o rozšíření silnice o odbočovací pruh. K projektové dokumentaci se vyjádřila SÚS Žďár nad Sázavou s požadavkem na "homogenizaci" průjezdního pruhu silnice v úseku 200 m. Požadavek vycházel ze stavebně technického stavu vozovky a potřeby vyřešení přechodu mezi novou konstrukcí odbočovacího pruhu a stávající vozovkou (vyjeté koleje, rozpadlá vozovka). Rozšíření předmětu zakázky způsobilo překročení hranice 2 mil. Kč.
OM nechal znovu prověřit nutný rozsah homogenizace a dle stanoviska SÚS postačí realizovat homogenizaci v rozsahu 1050 m2.
Návrh řešení OM navrhuje formou rozpočtového opatření - zvýšení provozního příspěvku pro Správu a údržbu silnic Žďár nad Sázavou o 260 tis. Kč zajistit financování prací na silnici II/602 - homogenizaci průjezdního pruhu komunikace.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje je 15 904 tis. Kč.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* Povýšení kapitoly Doprava, § 2212 Silnice o částku 260 tis. Kč snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n. , položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o tuto částku;
* změnu závazného ukazatele příspěvku na provoz u Správy a údržby silnic Žďár nad Sázavou ve výši 260 000,- Kč na úhradu nákladů na homogenizaci průjezdního pruhu silnice II/602 ve Velkém Meziříčí v souvislosti s realizací akce "Úprava křižovatky ulice Sokolovská - Nad Gymnáziem" jejímž investorem je město Velké Meziříčí.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický, odbor dopravy a silničního hospodářství
Termín říjen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz