Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2005-05

RK-29-2005-05.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-29-2005-05
NázevSouhlas se stavbou "Autobusová zastávka na ul. Havířská, Havlíčkův Brod"
Zpracoval: J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátilo město Havlíčkův Brod se žádostí o vydání souhlasu se stavbou "Autobusová zastávka na ul. Havířská, Havl. Brod", kterou bude mimo jiné dotčen pozemek ve vlastnictví kraje Vysočina par. č. 2404/6 - ostatní plocha, jiná plocha v k. ú. a obci Havlíčkův Brod. V rámci této stavby bude zřízen autobusový záliv, chodník v šíři 2, 0 m, který bude navazovat na již existující chodník a přístřešek pro cestující.
Pozemek, který má být zčásti dotčen výše uvedenou stavbou, tj. zálivem, chodníkem a přístřeškem pro cestující, je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod. Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrální pracoviště Havlíčkův Brod je uvedený pozemek veden na listu vlastnictví č. 219 pro uvedené k. ú. a obec.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas se stavbou "Autobusová zastávka na ul. Havířská, Havl. Brod", tj. autobusového zálivu, chodníku a přístřešku pro cestující, kterou bude dotčen pozemek par. č. 2404/6 v k. ú. a obci Havlíčkův Brod v souladu s vyjádřením Správy a údržby silnic Havlíčkův Brod ze dne 9. 8. 2005. OM navrhuje po realizaci uvedené stavby a jejím geometrickém zaměření darovat městu Havlíčkův Brod část pozemku par. č. 2404/6 v k. ú. a obci Havlíčkův Brod zastavěného chodníkem a přístřeškem pro cestující do vlastnictví města Havlíčkův Brod a naopak z vlastnictví města Havlíčkův Brod přijmout stavbu autobusového zálivu, včetně pozemku pod touto stavbou, bude-li dotčen pozemek jiného vlastníka, do vlastnictví kraje Vysočina. Z tohoto důvodu je třeba v souladu s ustanovením § 18 odst. 1 zákona č. 129/20000 Sb., o krajích, v platném znění zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování části výše uvedeného pozemku v k. ú. a obci Havlíčkův Brod zastavěného chodníkem a přístřeškem pro cestující městu Havlíčkův Brod. Usnesení předpokládá vydání souhlasu se stavbou "Autobusová zastávka na ul. Havířská, Havl. Brod", zveřejnění záměru darovat městu Havlíčkův Brod část výše uvedeného pozemku zastavěného chodníkem a přístřeškem pro cestující a doporučení zastupitelstvu kraje schválit darování chodníkem a přístřeškem pro cestující zastavěné části pozemku do vlastnictví města Havlíčkův Brod a naopak přijmout od města Havlíčkův Brod dar stavby autobusového zálivu, včetně pozemku pod zálivem, bude-li dotčen pozemek jiného vlastníka, do vlastnictví krajem Vysočina .
StanoviskaSpráva a údržba silnic Havlíčkův Brod nemá námitky k projektu stavby "Autobusová zastávka na ul. Havířská, Havl. Brod".
Odbor dopravy a silničního hospodářství nemá námitky proti darování části pozemku dotčeného stavbou do vlastnictví města Havlíčkův Brod a přijetí stavby autobusového zálivu
včetně pozemku do vlastnictví kraje Vysočina.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou "Autobusová zastávka na ul. Havířská, Havlíčkův Brod", kterou bude dotčen mimo jiné pozemek par. č. 2404/6 v k.ú. a obci Havlíčkův Brod, s vydáním stavebního povolení na tuto stavbu a vstupem investora a jeho dodavatelů na uvedený pozemek;
schvaluje
zveřejnění záměru darovat městu Havlíčkův Brod část pozemku par. č. 2404/6 v k.ú. a obci Havlíčkův Brod zastavěného chodníkem a přístřeškem pro cestující a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit darování části pozemku par. č. 2404/6 v k.ú. a obci Havlíčkův Brod zastavěného chodníkem a přístřeškem pro cestující a přijetí daru stavby zastávkového zálivu včetně pozemku zálivem zastavěného do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz