Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2005-09

RK-29-2005-09.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-29-2005-09
NázevZveřejnění prodeje nemovitostí v k. ú. a obci Lesonice
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátilo Střední odborné učiliště řemesel a služeb a Učiliště Moravské Budějovice, Tovačovského sady 79, Moravské Budějovice se žádostí o prodej nemovitého majetku - hájenky Lesonice č.p. 111 stojící na pozemku st. par. č. 71/3, pozemku st. par. č. 71/3 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 576 m2, pozemku par. č. 379/1 - zahrada o výměře 1316 m2 a studny umístěné na pozemku par. č. 379/1, vše v k.ú. a obci Lesonice. Uvedené nemovitosti užívá Ing. Zdeněk Mrkvička na základě dohody o užívání bytu ze dne 15. 6. 1992 a dohody o dočasném užívání zahrady ze dne 13. 10. 1989. Vzhledem k tomu, že uvedené nemovitosti již příspěvková organizace nepotřebuje ke své činnosti, navrhuje jejich prodej. O koupi těchto nemovitostí projevil zájem dosavadní nájemník Ing. Zdeněk Mrkvička, bytem Lesonice č.p. 111.
Uvedené nemovitosti získal kraj Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů a Rozhodnutí MŠMT čj. 11561/2001 ze dne 20. 9. 2001.
Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Třebíč vede tyto nemovitosti na LV 34 pro k.ú. a obec Lesonice.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje prodat výše uvedené nemovitosti žadateli. Tento prodej by byl v souladu s článkem II, bod 3 Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina, podle kterého lze nemovitý majetek prodat přímým prodejem mimo jiné v případech prodeje bytu, který zájemce užívá na základě nájemní smlouvy. Žadatel má uzavřenu dohodu o užívání bytu se Středním odborným učilištěm lesnickým Lesonice, právním předchůdcem současného správce nemovitého majetku. Co se týká prodeje pozemku par. č. 379/1 - zahrada, není uzavření nájemní smlouvy (dohody o dočasném užívání pozemku) vyjmenováno samostatně jako důvod pro přímý prodej, ale zahrada tvoří funkční celek s nemovitostí (užívaným bytem) a nebylo by logické prodávat tuto nemovitost jinou formou než dům s bytem.
Prodej nemovitostí předpokládá jako zákonnou podmínku tohoto právního úkonu zveřejnění záměru prodeje na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu. Po uplynutí této doby bude zastupitelstvu kraje předložen návrh na schválení prodeje nemovitostí a současně dodatkem zřizovací listiny Středního odborného učiliště řemesel a služeb a Učiliště Moravské Budějovice, Tovačovského sady 79, Moravské Budějovice bude upraven rozsah svěřeného majetku.
StanoviskaStřední odborné učiliště řemesel a služeb a Učiliště Moravské Budějovice, Tovačovského sady 79, Moravské Budějovice iniciovalo prodej výše uvedených nemovitostí.
Odbor školství, mládeže a sportu souhlasí s prodejem nemovitého majetku - hájenka Lesonice, včetně zahrady a studny. Nemovitosti jsou pro zajištění výuky nepotřebné a s jejich využitím se do budoucna nepočítá.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zveřejnění záměru prodat dům č.p. 111 stojící na pozemku st. par. č. 71/3, včetně veškerých součástí a příslušenství, pozemek st. par. č. 71/3 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře
576 m2, pozemek par. č. 379/1 - zahrada o výměře 1316 m2 a studny umístěné na pozemku par. č. 379/1, vše v k.ú. a obci Lesonice.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz