Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2005-03

RK-29-2005-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-29-2005-03
NázevNáměšť nad Oslavou - prodej dlažebních kostek
Zpracoval H. Strnadová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMěsto Náměšť nad Oslavou požádalo dne 7.3.2005 o poskytnutí vyzískaného materiálu - dlažebních kostek - pro potřeby města. Dopisem ze dne 8.6.2005 byla na základě dokončené změny projektové dokumentace žádost města upřesněna. Jedná se o dlažební žulové kostky, kterými je v současné době vydlážděna silnice II/ 399 - ulice mjr. Šandery v celkové výměře 1347 m2 (dle údajů SÚS Třebíč). V srpnu bude v rámci stavby kanalizace provedena kompletní rekonstrukce této ulice a stávající dlážděný povrch bude změněn na asfaltobetonový. Projektová dokumentace na rekonstrukci silnice navrhuje využít dlažební kostky na přídlažbu dvojřádku po obou stranách komunikace v tomto úseku ve výměře 120 m2. O zbývající dlažební kostky ve výměře 1227 m2 žádá město Náměšť nad Oslavou k využití na vydláždění ploch v předpolí mostu, vydláždění chodníků a vjezdů do jednotlivých objektů v dané lokalitě. Na základě dohody mezi krajem Vysočina a městem Náměšť nad Oslavou se stanovuje prodejní cena ve výši 120 000,- Kč.
Na rekonstrukci komunikace po provedení kanalizace kraj Vysočina městu Náměšť nad Oslavou poskytne dotaci ve výši 6 100 000,- Kč jako spoluúčast na rekonstrukci komunikace II/399 ulice mjr. Šandery.
Návrh řešení Návrh předpokládá vyslovení souhlasu s prodejem dlažebních žulových kostek ve výměře 1227 m2 městu Náměšť nad Oslavou za dohodnutou cenu 120 000,- Kč k využití na vydláždění ploch v předpolí mostu, vydláždění chodníků a vjezdů do jednotlivých objektů v ulici mjr. Šandery.
Celková cena dlažebních kostek byla SÚS Třebíč vyčíslena na 505 125,- Kč. Část dlažebních kostek, která bude prodána městu má hodnotu 460 125,-Kč.
StanoviskaOdbor dopravy souhlasí s předloženým materiálem
Odbor kultury a památkové péče
Ulice mjr. Šandery se nachází na území městské památkové zóny Náměšť nad Oslavou, ve které jsou mimo jiné předmětem památkové péče městské interiéry včetně povrchů komunikací, jejich skladby i dochovaného materiálu. Při nevhodnosti (provozní) znovupoužití dochovaných dlažebních kostek na vlastní trase komunikace mjr. Šandery je maximálně žádoucí z hlediska zájmů památkové péče jejich použití v bezprostřední blízkosti, tj. na vydláždění ploch v předpolí mostu, vydláždění chodníků komunikace, vjezdů do objektů a dalších přilehlých ploch. Odbor kultury a památkové péče proto doporučuje poskytnutí získaného materiálu - dlažebních kostek - pro výše uvedené účely městu Náměšť nad Oslavou.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s prodejem dlažebních žulových kostek tvořících povrch komunikace v ulici mjr. Šandery ve výměře 1227 m2 městu Náměšť nad Oslavou k využití na vydláždění ploch v předpolí mostu, vydláždění chodníků a vjezdů do jednotlivých objektů v ulici mjr. Šandery za dohodnutou cenu 120 000,- Kč.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín říjen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz