Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2005-11

RK-28-2005-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-28-2005-11
NázevVýkup pozemku v k. ú. a obci Jihlava
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila Správa a údržba silnic Jihlava se žádostí o zajištění výkupu pozemku v areálu této organizace. Jedná se o pozemek par. č. 1121/137 - ost. plocha, manipulační plocha o výměře 80 m2 v k. ú. a obci Jihlava, který je situován při dolní hranici oplocení areálu. Správa a údržba silnic užívá tento pozemek na základě nájemní smlouvy uzavřené dne 31. 8. 2001 na dobu neurčitou. Dle sdělení majetkového správce neslouží tento pozemek k zajištění činnosti SÚS Jihlava, ale vybudování nového oplocení by bylo finančně náročnější než vykoupení již zaploceného pozemku. Majetkový správce předběžně oslovil vlastníky uvedeného pozemku a ti souhlasí s výkupem za podmínky, že kupní cena bude odpovídat ceně v místě a čase obvyklé.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zahájit jednání se spoluvlastníky pozemku par. č. 1121/137 - ost. plocha, manipulační plocha o výměře 80 m2 v k. ú. a obci Jihlava o možnosti výkupu uvedeného pozemku do vlastnictví kraje Vysočina. Vyjednávací kupní cenu pozemku navrhuje OM stanovit ve výši 460,- Kč/m2. Tato cena vychází v zásadě ze znaleckého posudku zpracovaného v letošním roce na jinou část areálu SÚS. V případě, že vlastníci pozemku budou akceptovat navrženou cenu, navrhuje OM pozemek koupit a neměnit stávající oplocení.
Koupený pozemek by následně byl vložen dodatkem zřizovací listiny do správy příspěvkové organizace s názvem Správa a údržba silnic Jihlava.
Druhou možnou variantou by bylo ponechání stávající nájemní smlouvy a zaplocený pozemek nevykupovat. Toto řešení OM nedoporučuje s ohledem na zájem majetkově vypořádat užívaný nemovitý majetek.
StanoviskaOdbor dopravy a silničního hospodářství a SÚS Jihlava souhlasí s vykoupením pozemku do vlastnictví kraje.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zahájení jednání se spoluvlastníky pozemku par. č. 1121/137 - ost. plocha, manipulační plocha o výměře 80 m2 v k. ú. a obci Jihlava, tj. Klausem Andersen, bytem Jihlava, Březinova 2, Helenou Martoňovou, bytem Jihlava, Nad Plovárnou 27, Valtrem Střechou, bytem Jihlava, Nová 3875/12, Pavlem Střechou, bytem Jihlava, Zahradní 12, Aloisem Střechou, bytem Jihlava, U Pivovaru 7, Annou Prokešovou, bytem Jihlava, Březinova 13 o možnosti výkupu uvedeného pozemku do vlastnictví kraje Vysočina za kupní cenu ve výši 460,- Kč/m2.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz