Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2005-03

RK-28-2005-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-28-2005-03
NázevDarování pozemku v k. ú. a obci Číhošť
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila obec Číhošť a požádala o bezúplatný převod pozemku par. č. 94/2 ostatní plocha, neplodná půda o výměře 713 m2 v k. ú. a obci Číhošť. Požadovaný pozemek hodlá využít nejdříve pro skládku materiálu potřebného pro výstavbu obecního vodovodu a kanalizace a poté pro skládku posypových materiálů pro zimní údržbu místních komunikací a stavebního materiálu pro budoucí občanskou zástavbu v obci.
Kraj Vysočina uvedený pozemek v k. ú. a obci Číhošť vlastní na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí ministra dopravy a spojů ze dne 10. září 2001 čj. 3496/01-9-KM. Usnesením zastupitelstva kraje 083/07/01/ZK ze dne 10. září 2001 byl svěřen do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod, je zapsán v katastru nemovitostí pro uvedené katastrální území a obec na listu vlastnictví 126.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje pozemek par. č. 94/2 v k. ú. a obci Číhošť darovat obci Číhošť. Jedná se o pozemek, který byl v minulosti zakoupen tehdejší SÚS Havlíčkův Brod pro parkování techniky a pro zřízení skládky posypového materiálu. V současné době již ztratil pro SÚS význam a je pro ni nepotřebný a nevyužitelný. Návrh darovat pozemek, který bude obcí využit pro veřejně prospěšné účely, koresponduje s příslušnými ustanoveními Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina. V souladu s ustanovením § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění je třeba záměr kraje darování nemovitého majetku zveřejnit po dobu nejméně 30 dnů na úřední desce krajského úřadu.
Návrh usnesení předpokládá schválení zveřejnění záměru darovat obci pozemek par. č. 94/2 v k. ú. a obci Číhošť a doporučení zastupitelstvu kraje schválit jeho darování obci.
StanoviskaMajetkový správce souhlasí s převodem pozemku.
Proti převodu pozemku nemá odbor dopravy a silničního hospodářství žádných námitek.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zveřejnění záměru darovat obci Číhošť pozemek par. č. 94/2 ostatní plocha, neplodná půda o výměře 713 m2 v k. ú. a obci Číhošť;
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit darování pozemku par. č. 94/2 ostatní plocha, neplodná půda o výměře 713 m2 v k. ú. a obci Číhošť do vlastnictví obce Číhošť.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz