Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2005-34

RK-27-2005-34.doc  RK-27-2005-34pr1.doc  RK-27-2005-34pr2.doc
Číslo materiálu34
Číslo jednacíRK-27-2005-34
NázevNávrh kroků vedoucích k aktualizaci Pracovního programu (pro roky 2006 - 2007), součásti Dohody o spolupráci mezi krajem Vysočina a zemí Dolní Rakousko
Zpracoval L. Seidl
Předkládá M. Kalivoda
Počet příloh
Popis problémuDohoda o spolupráci mezi krajem Vysočina a zemí Dolní Rakousko (dále jen Dohoda), byla schválena usnesením 099/06/2002/ZK a podepsána dne 5. 9. 2002. Součástí Dohody je Pracovní program (dále jen Program), který slouží k naplnění záměrů Dohody a je zpracován na období dvou let. Současně platný Program pro léta 2004-2005 podepsali představitelé regionů v Českých Budějovicích 13. října 2004. Jeho znění tvoří přílohu č. 1 tohoto materiálu. Obsah Programu vychází z radou kraje schváleného znění, obsaženého v přílohách materiálu RK-11-2004-37. V tomto materiálu je zároveň podrobně popsán vznik Programu.
Pro realizaci Programu je zřízeno koordinační grémium, v jehož čele stojí ředitelé Zemského úřadu země Dolní Rakousko a krajských úřadů krajů Jihomoravského, Jihočeského a Vysočiny. Koordinační grémium zřizuje odborné skupiny (v současné době jich je 9) a pro každou skupinu určili partneři Dohody zodpovědného koordinátora. Povinností koordinačního grémia je také jednou ročně kontrolovat realizaci Dohody a Programu.
V posledním čtvrtletí listopadu 2005 navrhujeme uskutečnit setkání koordinačního grémia. Pro toto jednání chceme mít k dispozici připravené podklady, vycházející z postřehů těch, kteří se na spolupráci podíleli, a kteří přišli do styku s konkrétními kroky vzájemné spolupráce.
Jedním z hlavních výstupů jednání koordinačního grémia by potom mělo být zadání pro nový Program na další období (2006-2007).
Návrh řešení Při přípravě podkladů pro aktualizaci Programu navrhujeme použít tento postup. Pro zjišťování aktivit, postřehů a zkušeností, za uplynulé 2 roky, se obrátit na vedoucí odborných skupin a vedoucí odborů a oddělení KrÚ. Tyto skupiny požádáme o vyplnění polostrukturovaného dotazníku. Jeho návrh můžete najít v příloze č. 2 tohoto materiálu. S vybranými osobami, které mají prokazatelné a fungující kontakty s partnery z Dolního Rakouska (H. Kubíček, P. Bureš, Z. Ludvík, M. Kršňáková, J. Moudrá) a dalšími, kteří budou mít zájem (vyznačí ho v dotazníku), bude proveden rozhovor.
Výstupy, které vzniknou z výše popsaného šetření, navrhujeme analyzovat a zpracovat do souhrnné zprávy, jejíž součástí budou, mimo jiné, doporučení pro aktualizaci pracovního programu. Po konzultaci s ředitelkou KrÚ navrhujeme zpracovat tuto souhrnnou zprávu vlastními silami. Výhoda prakticky nulových nákladů v sobě skrývá riziko ne zcela odborného zpracování výstupů vzhledem k omezeným personálním kapacitám odboru sekretariátu hejtmana.
Druhou možností je zpracování zpětné vazby firmou (např. agentura EPMA). V takovém případě je však třeba počítat s určitými náklady (cca 30.000 - 40.000,- Kč).

Výsledná souhrnná zpráva a doporučení se stane:
- podkladovým materiálem pro jednání rady kraje
- podkladovým materiálem za kraj Vysočina pro jednání koordinačního grémia

Přehled kroků:
Úkol:
Zodpovědnost:
Termín:
Zajistit odpovědi dotazovaných
OSH
konec září 2005
Analyzovat získaná data a syntetizovat výstup pro radu kraje a ředitelku KrÚ
OSH
konec října 2005
Navrhnout partnerům Programu uskutečnění zasedání koordinačního grémia, které by mělo dohodnout aktualizaci pracovního programu
OSH
v průběhu listopadu 2005
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informace o návrhu kroků vedoucích k aktualizaci Pracovního programu (pro roky 2006 - 2007), součásti Dohody o spolupráci mezi krajem Vysočina a zemí Dolní Rakousko.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana
Termín listopad 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz