Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2005-21

RK-27-2005-21.doc
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-27-2005-21
NázevŽádost o dotaci ze státního rozpočtu
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa krajský úřad se obrátil ředitel Střední průmyslové školy stavební, Středního odborného učiliště stavebního a Odborného učiliště Třebíč s návrhem na podání žádosti o dotaci ze státního rozpočtu. Jedná se Program 298210 Ministerstva financí ČR - Podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálního školství. Předmětem ředitelem navržené žádosti o dotaci je rekonstrukce venkovního sportovního areálu, který je součástí areálu školy v ulici Kubišova. Rozpočet projektu je stanoven na 5,4 mil. Kč a žádost o dotaci předpokládá spoluúčast žadatele ve výši 13 % tj. 0,702 mil. Kč.
V rámci rekonstrukce by měla být stávající asfaltová plocha změněna na multifunkční plochu pro tenis, házenou, košíkovou a floorbal, revitalizováno stávající fotbalové hřiště se štěrkovým a pískovým povrchem na moderní travnaté hřiště a řešeno oplocení hracích ploch.
Program zahrnuje státní podporu obcím, krajům případně i jiným subjektům a žadatelem musí být vlastník majetku, který je předmětem obnovy zhodnocení apod.
Návrh řešení OM společně s OŠMS navrhuje schválit podání žádosti o stání podporu dle návrhu ředitele školy. Vlastní žádost a přílohy škola zpracuje. Návrh vychází z odůvodněné potřeby rekonstrukce venkovních sportovních ploch školy. V případě úspěchu by kraj Vysočina za rozumné spoluúčasti finančních prostředků ze svého rozpočtu zajistil odpovídající podmínky pro výuku tělesné výchovy školy a sportoviště využitelné v rámci projektu "Otevření sportovišť veřejnosti" i dalším osobám. Žádost musí být vyhlašovateli programu doručena do konce srpna.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
podání žádosti dotaci ze státního rozpočtu z programu 298210 Ministerstva financí ČR - Podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálního školství dle materiálu RK-27-2005-21.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor školství, mládeže a sportu
Termín srpen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz