Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2005-19

RK-27-2005-19.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-27-2005-19
NázevZřízení věcného břemene v k. ú. Ovesná Lhota
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod se žádostí o zajištění uzavření smlouvy o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene v k. ú. a obci Ovesná Lhota. Správa a údržba silnic zabezpečuje realizaci stavby "Oprava mostu ev. č. 34734-1 a ev. č. 34734-2 v úseku Sázavka - Ovesná Lhota". Touto stavební akcí bude dotčen pozemek par. č. 1244/3 - vodní plocha o výměře 5 675 m2 v k. ú. a obci Ovesná Lhota. Vlastníkem uvedeného pozemku je Česká republika a právo hospodařit s tímto pozemkem má Povodí Vltavy, státní podnik. Vlastník pozemku předložil Správě a údržbě silnic Havlíčkův Brod návrh smlouvy o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene spočívající se strpění umístění a uložení opraveného silničního mostu ev. č. 34734-2 na pozemku par. č. 1244/3 v k. ú. a obci Ovesná Lhota. Uvedená smlouva bude sloužit jako podklad pro vydání stavebního povolení pro výše uvedenou stavební akci. V případě, že investor nedoloží stavebnímu úřadu doklad opravňující jej provádět opravu stavby na pozemku jiného vlastníka, nebude stavební povolení vydáno.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje, aby rada kraje schválila uzavření smlouvy o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene mezi Povodím Vltavy, státním podnikem jako budoucím povinným z věcného břemene a krajem Vysočina jako budoucím oprávněným z věcného břemene spočívající ve strpění umístění a uložení opraveného silničního mostu ev. č. 34734-2 na pozemku par. č. 1244/3 v k. ú. a obci Ovesná Lhota. Smlouva bude uzavírána na dobu neurčitou za jednorázovou úhradu ve výši 10 000,- Kč + DPH. Po realizaci této akce je třeba stavbu geometricky zaměřit. Dle názoru odboru majetkového by bylo vhodnější po zaměření požádat o převod mostem zastavěného pozemku do vlastnictví kraje Vysočina než uzavírat smlouvu o zřízení věcného břemene stavby na cizím pozemku. Tento postup byl konzultován s Povodím Vltavy, s. p. a dle jejich názoru tak činí i v jiných obdobných případech.
Usnesení předpokládá schválení uzavření smlouvy o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Havlíčkův Brod jako investor opravy mostu souhlasí s uzavřením smlouvy o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
uzavření smlouvy o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene mezi Povodím Vltavy, státním podnikem, jako budoucím povinným z věcného břemene a krajem Vysočina jako budoucím oprávněným z věcného břemene spočívající ve strpění umístění a uložení opraveného silničního mostu ev. č. 34734-2 na pozemku par. č. 1244/3 v k. ú. a obci Ovesná Lhota, a to za úhradu 10 000,- Kč + DPH s tím, že věcné břemeno je uzavíráno na dobu neurčitou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz