Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2005-15

RK-27-2005-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-27-2005-15
NázevSilnice II/360 Velké Meziříčí - obchvat, 2. stavba, dořešení odvodu srážkových vod
Zpracoval J. Lojda
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuStavba "Silnice II/360 velké Meziříčí - obchvat, 2. stavba" byla dokončena v září 2004. Následně bylo vydáno povolení prozatímního užívání komunikace ke zkušebnímu provozu.
Dne 13. 6. 2005 bylo na komunikaci vydáno kolaudační rozhodnutí.
Ve dnech 30. 5. 2005 a 1. 6. 2005 během přívalových dešťů, které zasáhly oblast Velkého Meziříčí, došlo na počátečním úseku stavby k vymílání příkopů a přetečení obou lapačů splavenin s následnou erozí okolních svahů a odtokem naplavenin dále po komunikaci II/360 až k areálu Penny Marketu.
V rámci kolaudačního řízení bylo investorovi stavby kraji Vysočina uloženo dořešit odvádění srážkových vod v předmětném úseku stavby tj. v km 0,450 až 1,500. Tato podmínka je rovněž uvedena v kolaudačním rozhodnutí.
Na základě těchto skutečností zpracoval zhotovitel projektové dokumentace stavby ( Silniční projekt spol. s r.o. ) jednoduchou projektovou dokumentaci řešící problém odvádění srážkových vod v daném úseku.
Toto řešení spočívá v provedení přídlažby svahů melioračními tvárnicemi a zřízením 3 betonových stupňů ( 2 vlevo, 1 vpravo ) pro zpomalení rychlosti odtoku vody. Dále je navrženo rozšíření rozsahu odláždění v okolí lapačů splavenin.
Návrh řešení OM navrhuje schválit realizaci navržených stavebních opatření v rozsahu zpracované projektové dokumentace a neprodleně připravit a realizovat zakázku kraje na provedení tohoto opatření. Návrh na provedení rozpočtového opatření bude předložen radě kraje dle výsledku výběrového řízení na zhotovitele stavby.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
návrh postupu při řešení odvádění srážkových vod u stavby "Silnice II/360 velké Meziříčí - obchvat, 2. stavba", a
ukládá
odboru majetkovému připravit zadání zakázky kraje Vysočina na realizaci stavby.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz