Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2005-09

RK-27-2005-09.doc  RK-27-2005-09pr1.doc  RK-27-2005-09pr2.xls
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-27-2005-09
NázevProjekt "Sociální automobil"
Zpracoval J. Bína
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuNa radního kraje Vysočina Jiřího Vondráčka a na odbor sociálních věcí a zdravotnictví Krajského úřadu kraje Vysočina se obrátila firma KOMPAKT spol. s r.o. se žádostí o spolupráci při realizaci projektu "Sociální automobil". Jeho podstata spočívá v tom že uvedená firma nabízí subjektům, které potřebují propagaci a mají zájem o její nákup, zakoupení reklamní plochy na automobilu upraveném pro dopravu seniorů nebo lidí se zdravotním postižením na dobu šesti let. Ceny reklamy se pohybují od 20 tis. Kč (plochy na zadní části vozidla) do 112 tis. Kč (plocha, která využívá celou přední kapotu). Pro přesnější představu plocha na předních dveřích má ceníkovou hodnotu 43 tis. Kč. Nasmlouváním těchto reklamních ploch získá prostředky na pořízení automobilu, který za symbolické nájemné svěří do užívání vybranému poskytovateli sociálních služeb také na dobu šesti let. Po jejich uplynutí automobil opět za symbolickou cenu převede na dosavadního uživatele.
Na území české republiky již tímto způsobem bylo pořízeno téměř 100 osobních automobilů přičemž v kraji Vysočina bude uvedená firma svůj projekt realizovat poprvé. Jako uživatele prvního vozidla v kraji si firma vybrala Farní charitu Pelhřimov a projevuje zájem po realizaci tohoto nákupu v projektu i nadále pokračovat.
Návrh řešení Vzhledem ke skutečnosti, že projekt může pro poskytovatele sociálních služeb v kraji Vysočina znamenat při širší realizaci širší přínos navrhujeme jej podpořit níže uvedenými způsoby.
Prvním z nich je zakoupení reklamní plochy na pořizovaném automobilu pro propagaci kraje Vysočina za částku 30 tis. Kč z prostředků na kapitole Sociální věci. Další formou podpory se stalo umožnění prezentace projektu na akci "Srdce na dlani", která představuje prezentaci příspěvkových organizací kraje Vysočina a přiláká do jeho sídla značné množství lidí se zájmem o problematiku sociální péče.
Třetí formou podpory, kterou předkládáme radě kraje k diskuzi, je oslovení podnikatelské veřejnosti dopisem pana radního Vondráčka, kterým by byla zprostředkována informace o projektu "Sociální automobil". Návrh dopisu jako námět k diskuzi obsahující i část informací o projektu je uveden v materiálu RK-27-2005-09, př. 1 a návrh seznamu oslovených v materiálu RK-27-2005-09, př. 2.
Všechny uvedené způsoby podpory vedou k deklarování zájmu kraje Vysočina na realizaci projektu, který pomáhá řešit poskytovatelům sociálních služeb problém s nedostatkem finančních prostředků na investice do vozového parku.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
záměr podpory projektu "Sociální automobil" dle materiálů RK-27-2005-09,
RK-27-2005-09, př. 1, a RK-27-2005-09, př. 2, a
schvaluje
zakoupení reklamní plochy na pořizovaném automobilu od firmy KOMPAKT spol. s r.o. za částku 30 tis. Kč z kapitoly Sociální věci § 4399 - Ostatní záležitosti sociálních věcí a politiky zaměstnanosti, položky 5169 - Nákup ostatních služeb.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín září 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz