Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2005-07

RK-27-2005-07.doc  RK-27-2005-07pr1.doc  RK-27-2005-07pr2.doc  RK-27-2005-07pr3.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-27-2005-07
NázevPartnerství kraje Vysočina v projektu "Podané ruce"a.s. CC Systems
Zpracoval A. Řehořová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuNa odbor sociálních věcí a zdravotnictví Krajského úřadu kraje Vysočina se obrátila akciová společnost CC Systems se žádostí o partnerství kraje Vysočina v jejich připravovaném projektu "Podané ruce", žádost s popisem projektu je přílohou č. 1 tohoto materiálu. Projekt organizace předkládá v rámci výzvy na podávání žádostí do Opatření 1.1 Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů (dále jen OP RLZ), který je zaměřen na posílení aktivní politiky zaměstnanosti při zaměstnávání uchazečů a zájemců o zaměstnání.
Cílem předkládaného projektu je zvýšení kvalifikace osob starších 50 let s nízkou kvalifikací, snížení počtu nezaměstnaných a dlouhodobě evidovaných osob se zaměřením rekvalifikace do oblasti poskytování sociálních služeb. Motivací oslovené cílové skupiny bude možnost znovuprosazení se na trhu práce, zvýšení sebevědomí. Tato skupina získá projektem znalosti v oblasti počítačové gramotnosti a znalosti z teorie a praxe v sociální oblasti.
Zájemci budou osloveni přes úřady práce, ze skupiny zájemců se vybere pomocí bilanční diagnostiky 75 osob, následujícím pohovorem pak 50 nejlépe vyhovujících uchazečů pro projekt. Zvolení uchazeči projdou motivační přípravou, kurzem Základy práce s PC, kurzem Pracovník sociální péče se zaměřením na osobní asistenci, čtyř měsíční praxí a část z nich najde zaměstnání. Budou vytvořena 3 pracovní místa.
Akciová společnost CC Systems požádala o partnerství také Úřad práce v Jihlavě, Statutární město Jihlavu, Oblastní charitu Jihlava a Agenturu práce.
Rada kraje projednala tento materiál na svém jednání dne 22. 3. 2005 a přijala usnesení č. 0394/13/2005/RK, kterým schválila účast kraje Vysočina jako partnera při realizaci tohoto projektu na základě stvrzeného Prohlášení o partnerství a uložila odboru sociálních věcí a zdravotnictví v případě přijetí projektu k podpoře, předložit radě kraje ke schválení návrh smlouvy o partnerství v popisovaném projektu. Partnerství bylo schváleno v rozsahu uvedeném příloze č. 1 tohoto materiálu.
Projekt s názvem "Podané ruce" předkládaný CC System a.s. byl rozhodnutím výběrové komise podpořen a byla na něj schválena finanční podpora ve výši 4 191 547 Kč. Vyrozumění o výsledku výběrového procesu je přílohou č. 2 předkládaného materiálu.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že projekt je zacílen na aktivity, které jsou v souladu s Programem rozvoje kraje Vysočina (viz Cíl 2, Opatření 2.1.1 s ohledem na celoživotní vzdělávání a Opatření 2.3.2 s ohledem na vytváření mechanismů boje proti společenskému vyloučení ohrožených skupin obyvatel), doporučujeme předmětný projekt svým partnerstvím podpořit schválit Smlouvu o partnerství a vzájemné spolupráci, která je přílohou č. 3 tohoto materiálu. Přínos realizace projektu spočívá jednak ve zvýšení zaměstnatelnosti skupiny obyvatel, která má obtíže s uplatněním na trhu práce, také v hodnotě výpomoci účastníků projektu v zařízeních sociální péče v průběhu vykonávané praxe. Kraj se svým partnerstvím nezavazuje k udržení a financování pracovních míst, která budou využívána pro praxi účastníků projektu a jejich podporované zaměstnávání.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
uzavření Smlouvy o partnerství a vzájemné spolupráci kraje Vysočina jako partnera při realizaci projektu a.s. CC Systems s názvem "Podaná ruka" dle materiálu
RK-27-2005-07, př. 3.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín září 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz