Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2005-34

RK-26-2005-34.doc  RK-26-2005-34pr1.doc
Číslo materiálu34
Číslo jednacíRK-26-2005-34
NázevFOND VYSOČINY - Grantový program na obnovu a rozvoj místních částí měst a místních částí obcí Vysočiny - ROZVOJ VESNICE 2005
Zpracoval D. Vichr, L. Hrůza
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problémuZ praxe je známo, že místní části obcí a měst jsou ve většině případů na úkor vlastní "mateřské" obce opomíjeny a proto odbor regionálního rozvoje zpracoval návrh na opětovné vyhlášení grantového programu na obnovu a rozvoj místních částí měst a obcí Vysočiny, tentokrát se zaměřením na opravy a rekonstrukce místních komunikací (podprogram A) a úpravu veřejných prostranství a obnovu a zřizování veřejné zeleně (podprogram B).
Návrh řešení Jelikož i čtvrté kolo tohoto grantového programu se setkalo s velice dobrou odezvou ze strany obcí a měst a převis objemu požadovaných podpor v žádostech byl cca dvojnásobný, připravil odbor regionálního rozvoje grantový program s názvem "ROZVOJ VESNICE 2005" a navrhuje jeho opětovné vyhlášení.
Tradičně největším problémem u venkovských sídel je stav místních komunikací a tedy i hlavní zacílení u tohoto programu je stejné jako u minulých kol GP a to směrem k opravám a rekonstrukcím místních komunikací. Doplňkový podprogram B je s přihlédnutím k četnosti stejně zaměřených žádostí v Programu obnovy venkova Vysočiny tentokrát zacílen na "estetický" vzhled sídel a to na podporu úprav veřejných prostranství a obnovu a zřizování veřejné zeleně.
Ostatní podmínky grantového programu zůstávají prakticky stejné jako u minulého kola.
Aktuální alokace FV v dílčím cíli 1.3 je ve výši 6 007 003 Kč.
Předložený grantový program je plně v souladu s Programem rozvoje kraje Vysočina. Grantový program splňuje podmínky "Statutu účelového Fondu Vysočiny" a obsahuje informace pro vyhlášení grantového programu obsažené v článku 7 bodu 3) pod písm. a) - písm. o) tohoto Statutu.
StanoviskaNávrh grantového programu byl konzultován se členy výboru regionálního rozvoje. Stanovisko výboru regionálního rozvoje bude doplněno před zasedáním zastupitelstva kraje.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit vyhlášení grantového programu "ROZVOJ VESNICE 2005" na obnovu a rozvoj místních částí měst a místních částí obcí Vysočiny dle materiálu
RK-26-2005-34, př. 1.
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje
Termín 20. 9. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz