Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2005-32

RK-26-2005-32.doc  RK-26-2005-32pr1.doc
Číslo materiálu32
Číslo jednacíRK-26-2005-32
NázevSmlouva o zpracování osobních údajů při administraci programu Iniciativy Společenství Interreg IIIA Česká republika - Rakousko 2004 - 2006
Zpracoval Z. Ganzwohlová
Předkládá J. Moudrá
Počet příloh
Popis problémuDne 12. 8. 2005 obdržel Kraj Vysočina ze strany Ministerstva pro místní rozvoj České republiky (dále jen "ministerstvo") návrh smlouvy o zpracování osobních údajů při administraci Programu Iniciativy Společenství Interreg IIIA Česká republika - Rakousko (dále jen "program Interreg IIIA"). Při administraci tohoto programu vystupuje ministerstvo v pozici správce osobních údajů a Kraj Vysočina v pozici zpracovatele. Administraci programu Interregn IIIA vykonává oddělení Sekretariátu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod (dále jen "oddělení Sekretariátu Regionální rady").
Návrh smlouvy byl ze strany oddělení Sekretariátu Regionální rady projednán, veškeré vznesené věcné připomínky byly ministerstvem zapracovány.
Povinnost kraje uzavřít smlouvu o zpracování osobních údajů vyplývá ze zákona
č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon o ochraně osobních údajů").
Návrh řešení Činnost oddělení Sekretariátu regionální rady spadá do samostatné působnosti kraje. Vzhledem k tomu, že Zastupitelstvo kraje Vysočina si nevyhradilo pravomoc k uzavíraní takovýchto druhů smluv, spadá schválení uzavření této smlouvy do kompetence Rady kraje Vysočina, a to dle § 59 odstavce 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů.
Oddělení Sekretariátu Regionální rady navrhuje Radě kraje Vysočina návrh smlouvy v předložené formě přijmout. Důvodem je ta skutečnost, že zpracování osobních údajů při administraci programu Interreg IIIA není ošetřeno žádným zvláštním zákonem, a v takovém případě ukládá § 6 zákona o ochraně osobních údajů povinnost, aby správce uzavřel se zpracovatelem osobních údajů písemnou smlouvu.
Předkládaná smlouva splňuje podmínky dané § 6 zákona o ochraně osobních údajů. Kraj Vysočina se zavazuje jako zpracovatel dodržet tyto záruky: bude osobní údaje uchovávat v uzamykatelných schránkách, bude informovat zaměstnance a další osoby pracující s těmito údaji o povinnosti mlčenlivosti o možných následcích pro případ porušení této povinnosti, bude postupovat v souladu se svými platnými vnitřními směrnicemi a v souladu s operačním manuálem pro program Interreg IIIA v platném znění.
Ze smlouvy nevyplývají žádné finanční závazky.
Smlouva nabude platnosti a účinnosti dnem podpisu oprávněnými zástupci obou smluvních stran a končí dne 31.12.2013.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
uzavření Smlouvy o zpracování osobních údajů při administraci programu Iniciativy Společenství Interreg IIIA Česká republika - Rakousko 2004 - 2006 s Ministerstvem pro místní rozvoj České republiky, ve znění materiálu RK-26-2005-32, př. 1.
Odpovědnost oddělení Sekretariátu Regionální rady
Termín 23. 8. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz