Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2005-20

RK-26-2005-20.doc
Číslo materiálu20
Číslo jednacíRK-26-2005-20
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - Speciální školy Chotěboř - opravy v budově školy
Zpracoval H. Strnadová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuBudova Speciální školy v Chotěboři byla postavena před třemi roky. Na stavebních konstrukcích se postupně objevila celá řada závad. Odstranění závad bylo uplatňováno školou na zhotoviteli - firmě Stavitelství KRRO s.r.o., Světlá nad Sázavou. Zhotovitel stavby na výzvy k odstranění buď nereagoval nebo je neuznal. Protože je nutné tyto závady odstranit, aby nedocházelo k dalšímu poškození konstrukcí budovy a hlavně aby mohl být zprovozněn výtah, bylo dohodnuto mezi odborem školství a odborem majetkovým, že škola nechá zpracovat znalecký posudek na zadokumentování stávajícího stavu, posouzení shody s obecně závaznými předpisy, kvality provedení řemeslných prací a předběžné náklady. Po vyhotovení znaleckého posudku jej předá odboru majetkovému, který zajistí realizaci projektové dokumentace a vlastních oprav. Odbor majetkový zadal vypracování projektové dokumentace v ceně 19 421,- Kč firmě STAVOUNIE stavební a obchodní společnost s.r.o., F.X.Šaldy 79, Chotěboř
Dne 14. 7. 2005 náměstek hejtmana kraje schválil zadání zakázky kraje formou "Podmínek pro předložení nabídek" dle schválených Pravidel pro zadávání veřejných zakázek a zakázek kraje Vysočina na výběr zhotovitele stavebních prací na akci "Speciální školy Chotěboř - opravy v budově školy". Odbor majetkový v souladu s Pravidly pro zadávání veřejných zakázek a zakázek kraje Vysočina zrealizoval soutěž.
Náměstek hejtmana kraje schválil dne 14. 7. 2004 seznam 3 zájemců o zakázku kraje Vysočina, kteří byli vyzváni k podání nabídky. Dodatečně se do soutěže žádný uchazeč nepřihlásil.
Jednání hodnotící komise ve složení schváleném náměstkem hejtmana kraje se uskutečnilo dne 27.7.2005 v 9:30 hod. Hodnotící komise převzala od odboru majetkového celkem 2 nabídky v zalepených, neporušených obálkách, opatřených na uzavření razítkem. Hodnotící komise zkontrolovala, posoudila a vyhodnotila podané nabídky a ze svého jednání pořídila zápis, který je obsahem materiálu RK-26-2005-20 př. 1. Komise konstatovala, že všechny nabídky vyhověly podmínkám pro předložení nabídky z hlediska úplnosti a žádnou z předložených nabídek nenavrhla zadavateli k vyloučení z další účasti v soutěži.
Dále proběhlo hodnocení jednotlivých nabídek. Komise při hodnocení nabídek postupovala způsobem vyhlášeným zadavatelem v podmínkách soutěže, tj. podle výše nabídkové ceny.
Skutečné náklady na opravy budou uplatněny na zhotoviteli stavby - firmě Stavitelství KRRO s.r.o., Světlá nad Sázavou.
Návrh řešení Hodnotící komise doporučila zadavateli, aby jako nejvhodnější vyhlásil nabídku uchazeče STAVOSPOL , s. r. o., Na Valech 1722, 583 01 Chotěboř, která se v hodnocení umístila na prvním místě. Uchazeč nabídl nejnižší celkovou cenu vč. DPH ve výši 1 112 369,10 Kč.
Na základě doporučení hodnotící komise rozhodl náměstek hejtmana kraje dne 27. 7. 2005 o zadání zakázky kraje uchazeči firmě STAVOSPOL , s.r.o., Na valech 1722, 583 01 Chotěboř, Dle Čl. 3 odst. (2) Pravidel pro zadávání veřejných zakázek a zakázek kraje Vysočina je o rozhodnutí informována rada kraje na svém nejbližším zasedání.
Návrh předpokládá schválení rozpočtového opatření na zajištění financování realizace nezbytně nutných opravy v rozsahu navrženém projektovou dokumentací vypracovanou firmou STAVOUNIE stavební a obchodní společnost s.r.o., F.X.Šaldy 79, Chotěboř . Odbor majetkový navrhuje finančně krýt tuto akci povýšením kapitoly Nemovitý majetek (příloha M1,) o částku 1 132 000,- Kč snížením položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje (§ 6409 ostatní činnost j.n.) - " Speciální školy Chotěboř - opravy v budově školy".
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje je 19 228,4 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* realizaci oprav v budově školy v rozsahu navrženém projektovou dokumentací vypracovanou firmou STAVOUNIE stavební a obchodní společnost s. r. o., F.X.Šaldy 79, Chotěboř;
* zařazení akce "Speciální školy Chotěboř - opravy v budově školy" do přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství a povýšení rozpočtu kapitoly Nemovitý majetek (příloha M1, §3114) o částku 1 132 000,-Kč snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje (§ 6409 Ostatní činnosti j. n.);
bere na vědomí
rozhodnutí náměstka hejtmana kraje o zadání zakázky kraje na zhotovitele stavebních prací na akci "Speciální školy Chotěboř - opravy v budově školy" firmě STAVOSPOL , s. r. o., Na Valech 1722, 583 01 Chotěboř.
Odpovědnost odbor majetkový, ekonomický odbor
Termín srpen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz