Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2005-02

RK-26-2005-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-26-2005-02
NázevSmlouvy uzavírané příspěvkovými organizacemi zřizovanými krajem Vysočina
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuZastupitelstvo kraje schválilo svým usnesením 0205/03/2005/ZK ze dne 17. 5. 2005 "Zásady o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina". Příspěvkové organizace kraje Vysočina jsou dle čl. 2, bodu 2 oprávněny se souhlasem zřizovatele uzavírat nájemní smlouvy na pronájem majetku, který jim byl svěřen do správy nebo si najímat majetek od jiných subjektů k plnění svého hlavního poslání, na dobu delší než 1 rok. Dle metodického pokynu návrhy s takovými majetkoprávními úkony v případě nemovitého majetku předkládá radě kraje odbor majetkový. O udělení souhlasu požádaly organizace zřizované krajem Vysočina:
Integrovaná střední škola stavební a Učiliště Jihlava, Žižkova 20, 586 01 Jihlava
- pronájem nebytového prostoru v pobočné budově ISŠS v Mahenově ulici č.p. 4686
Dům dětí a mládeže, Žďár nad Sázavou, Dolní 3
- pronájem nebytového prostoru v budově DDM na ulici Dolní, č.p. 3,

obě za účelem umístění vzdělávacího střediska firmy
bit cz training, s.r.o.
se sídlem: Vinohradská 93, 120 00 Praha 2
Zastoupené jednatelkou společnosti RNDr. Danicou Pražákovou
Zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 57173

Výše uvedená firma hodlá zřídit v Jihlavě a Žďáru nad Sázavou školící střediska ve kterých bude realizovat projekt "NAJDI SI PRÁCI NA VYSOČINĚ".

Projekt "NAJDI SI PRÁCI NA VYSOČINĚ" je vypracován ve vazbě na Operační program Rozvoj lidských zdrojů, prioritu 1 Akční politika zaměstnanosti, opatření 1.1 Posílení aktivní politiky zaměstnanosti při zaměstnávání uchazečů o zaměstnání.
Tento projekt bude realizovat vybraný uchazeč v rámci nadlimitní veřejné zakázky zadané v otevřeném řízení dle zákona č. 40/2004 Sb. o veřejných zakázkách v platném znění. Zadavatelem je Česká republika - Úřad práce v Jihlavě.
Dle zadávací dokumentace výše uvedené veřejné zakázky (viz čl. 4 Požadavky na středisko písm. b) musí nabídka obsahovat "např. předběžný souhlas vlastníka o pronájmu prostor, smlouvu o smlouvě budoucí, nájemní smlouvu nebo doklad o vlastnictví. Minimální počet místností je 3, ostatní místnosti dle uvážení uchazeče. Plocha každé učebny musí být minimálně 30 m2."
Návrh řešení Dle § 59 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění je mimo jiné radě kraje vyhrazeno udělovat souhlas s uzavřením nájemní smlouvy a smlouvy o výpůjčce. Vzhledem k souhlasnému stanovisku odvětvového odboru a v zájmu efektivního využití nemovitého majetku kraje návrh usnesení předpokládá vyslovení souhlasu s uzavřením smluv.
StanoviskaOŠMS souhlasí s uzavřením nájemních smluv za účelem provozování školících středisek.

Stanovisko ředitele ISŠS a U v Jihlavě:
Objekt pobočné budovy školy na Mahenově ulici č.p. 4686 je v současné době volný a školou nevyužívaný ani pro výuku, ani pro skladovací účely. Ředitel školy byl kontaktován pověřeným zástupcem firmy bit cz training s.r.o. a seznámen se záměrem využití prostor pobočné budovy školy uvedenou firmou.
ISŠS a U souhlasí s využitím pobočné budovy pro navrhovaný účel a v případě schválení výše uvedeného projektu uzavře s firmou bit cz training s.r.o. řádnou nájemní smlouvu na předpokládanou dobu 30 měsíců za ceny v čase a místě obvyklé.

Stanovisko ředitele Domu dětí a mládeže, Žďár n. S.:
Nebytové prostory, o které má firma bit cz training zájem, jsou v současné době využívány jen příležitostně. Jedná se o prostory, které mělo pronajato PC Jihlava a nyní jsou volné.
PC Vysočina, které navazuje na činnosti předešlého PC, využívá jiné prostory a nemělo by tak v případě uzavření nájemní smlouvy s bit cz training docházet k žádným komplikacím.
DDM tyto prostory mělo v úmyslu pronajmout, ale pronájem se doposud nepodařilo realizovat. Pronájem těchto prostor neomezí činnost DDM, naopak tento pronájem bude pro DDM výhodným ekonomickým řešením. Ředitel DDM byl kontaktován pověřeným zástupcem firmy bit cz training a seznámen se záměrem využití prostor uvedenou firmou.
DDM souhlasí s využitím volných nebytových prostor v budově Dolní 3 pro navrhovaný účel a v případě schválení výše uvedeného projektu uzavře s firmou bit cz training řádnou nájemní smlouvu na předpokládanou dobu 30 měsíců za ceny v čase a místě obvyklé.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s uzavřením nájemních smluv na užívání nemovitého majetku dle materiálu RK-26-2005-02.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín srpen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz