Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2005-04

RK-25-2005-04.doc  RK-25-2005-04pr1.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-25-2005-04
NázevSchválení stavebního záměru stavby "SOŠ obchodu a služeb Třebíč, přístavba kuchyně"
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuStřední odborná škola obchodu a služeb a Střední odborné učiliště, Třebíč, Sirotčí 4 vyučuje na odloučeném pracovišti školy v Třebíči - Borovině 557 žáků. V budově je současně umístěn domov mládeže se 70 ubytovanými (jedná se o jeden ze tří domovů se kterým se v Třebíči dlouhodobě počítá) a školní kuchyně s jídelnou, která zajišťuje stravování 255 žáků odloučeného pracoviště a celodenní stravování 70 ubytovaných na domově mládeže. Školní kuchyně slouží též jako cvičné pracoviště pro 30 žáků a jídelna pro 15 žáků. Školní kuchyně s jídelnou nesplňuje potřebné hygienické požadavky stanovené prováděcí vyhláškou MZd ČR č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných. Vzhledem k tomu, že odloučené pracoviště je v okrajové městské části, zajištění stravování žáků a ubytovaných by v případě uzavření kuchyně a jídelny bylo komplikované, odpadla by i možnost výuky gastronomických oborů ve vlastních prostorách. V rozpočtu kraje pro rok 2005 je v příloze Investice ve školství schválena akce SOŠ obchodu a služeb Třebíč, PD - přístavba kuchyně ve výši 500 tis. Kč.
Odbor majetkový nechal, po stanovení základních požadavků odborem školství, mládeže a sportu, zpracovat stavební záměr na uvažovanou rekonstrukci a přístavbu stávající kuchyně.
Návrh řešení Návrh předpokládá schválení předloženého stavebního záměr na rekonstrukci a přístavbu kuchyně radou kraje.
V případě schválení stavebního záměru OM předpokládá vypracování realizační projektové dokumentace pro stavební povolení a následně, po schválení výstavby zastupitelstvem kraje, rekonstrukci stávající varny a přístavbu kuchyně budovy odloučeného pracoviště SOŠ obchodu a služeb v Třebíči, na pozemku ve vlastnictví kraje p.č. 589/8, v k.ú. Třebíč. Náklady na výstavbu byly ve stavebním záměru propočteny na částku 13 000 tis. Kč s DPH.
Realizací akce kraj zajistí stravování a odbornou výuku školy.
StanoviskaStanovisko odboru školství, mládeže a sportu je obsahem materiálu RK-25-2005-04, př. 1 v části zdůvodnění akce.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr "SOŠ obchodu a služeb Třebíč, přístavba kuchyně" dle materiálu
RK-25-2005-04, př. 1
Odpovědnost odbor majetkový
Termín srpen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz