Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2005-42

RK-24-2005-42.doc  RK-24-2005-42pr1www.doc
Číslo materiálu42
Číslo jednacíRK-24-2005-42
NázevStanovení platů ředitelů příspěvkových organizací
Zpracoval R. Hošek
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuDne 1. července 2005 nabyla účinnosti novela nařízení vlády č. 330/2003 Sb. o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, která § 5 odst. 2 písm. i) stanovuje, že zaměstnancům, kteří vykonávají psychologické poradenství a vyšetření nebo poskytují psychoterapeutické služby, přísluší platový tarif stanovený podle stupnice platových tarifů uvedené v příloze č. 2 výše zmíněného nařízení vlády.
Rovněž v souladu s § 5 odst. 3 výše uvedeného vládního nařízení, zaměstnanci, který je zdravotnickým pracovníkem a vykonává zdravotnické povolání, přísluší platový tarif stanovený podle stupnice platových tarifů uvedené v příloze č. 3 tohoto nařízení. Zdravotnickému pracovníkovi, který je vedoucím zaměstnancem ve zdravotnickém zařízení, náleží platový tarif podle předchozí věty v případě, je-li po něm v rámci téhož pracovního poměru, vedle výkonu řídící funkce, požadován i výkon zdravotnického povolání.
Současně Ředitelka Ústavu sociální péče Nové Syrovice a také ředitelka Psychocentra - manželské a rodinné poradny dosáhnou délky započitatelné praxe, která je stanovena v nařízení vlády č. 330/2003 Sb., jako podmínka pro postup do vyššího platové stupně.
Návrh řešení V souladu s nařízením vlády č. 330/2003 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, navrhujeme změnu platu ředitelky Psychocentra - manželské a rodinné poradny kraje Vysočina, příspěvkové organizace, změnu platu ředitelky Dětského centra Jihlava, příspěvkové organizace, změnu platu ředitelky Dětského domova Kamenice nad Lipou, příspěvkové organizace a změnu platu ředitelky Ústavu sociální péče Nové Syrovice, příspěvkové organizace, dle materiálu RK-24-2005-42, př. 1.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána
Návrh usneseníRada kraje
stanovuje
ředitelce Psychocentra - manželské a rodinné poradny kraje Vysočina, příspěvkové organizace, ředitelce Dětského centra Jihlava, příspěvkové organizace, ředitelce Dětského domova Kamenice nad Lipou, příspěvkové organizace a ředitelce Ústavu sociální péče Nové Syrovice, příspěvkové organizace, plat dle materiálu RK-24-2005-42, př. 1.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín červenec 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz