Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2005-68

RK-23-2005-68.doc
Číslo materiálu68
Číslo jednacíRK-23-2005-68
NázevSouhlas se stavbou chodníku, inženýrských sítí a rozšíření silnice v k. ú. a obci Hodov
Zpracoval Z. Maštera
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuObec Hodov hodlá na jedné straně silnice III/39013 vybudovat chodníky a pod ně zabudovat inž. sítě pro rodinné domky. Tím by se ale zúžila silnice a SÚS Třebíč požaduje šířku silnice nejméně 6,5 m. Proto hodlá obec Hodov na vlastní náklady rozšířit silnici na pozemcích ve vlastnictví obce s tím, že části pozemků ve vlastnictví obce u silnice III/39013, na kterých bude realizováno rozšíření této silnice nechá na vlastní náklady oddělit GP a daruje je včetně stavby rozšíření silnice kraji Vysočina. Obec Hodov současně žádá o bezúplatný převod chodníkem zastavěné části pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci původ pozemkový katastr par. č. 4969, který je ve vlastnictví kraje Vysočina podle zákona č. 157/2000 Sb. o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů a Rozhodnutí Ministerstva dopravy a spojů č. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a byl zřizovací listinou dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas se stavbou chodníku a inženýrských sítí na pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci původ pozemkový katastr par. č. 4969 v k. ú. a obci Hodov. Odbor majetkový navrhuje vyslovit také souhlas se stavbou rozšíření silnice III/39013 za podmínek stanovených Správou a údržbou silnic Třebíč a po realizaci stavby a geometrickém zaměření darovat část pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci původ pozemkový katastr par. č. 4969, zastavěného chodníkem, obci Hodov. Z tohoto důvodu je třeba zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování části pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci původ pozemkový katastr par. č. 4969 v k. ú. a obci Hodov zastavěné chodníkem obci Hodov.
Odbor majetkový dále navrhuje po realizaci stavby a jejím geometrickém zaměření provést majetkoprávní vypořádání, spočívající v darování stavby rozšíření silnice včetně pozemků zastavěných tímto rozšířením do vlastnictví kraje Vysočina. Náklady s tímto spojené ponese obec Hodov.
Usnesení předpokládá vyslovení souhlasu se stavbou chodníku na pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci původ pozemkový katastr par. č. 4969 a se stavbou rozšíření silnice, zveřejnění záměru darovat obci Hodov část pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci původ pozemkový katastr par. č. 4969 v k. ú. a obci Hodov, zastavěného chodníkem a doporučení zastupitelstvu schválit darování chodníkem zastavěné části uvedeného pozemku.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Třebíč vyjádřila svůj souhlas se stavbou dne 28. 6. 2005.
ODSH vyjádřil souhlas dne 7. 7. 2005.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
* s výstavbou chodníku a inženýrských sítí na pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci, původ pozemkový katastr par. č. 4969 v k. ú. a obci Hodov;
* s výstavbou rozšíření silnice III/39013 v k. ú. a obci Hodov za předpokladu, že obec Hodov po realizaci stavby tohoto rozšíření daruje stavbu rozšíření a pozemky zastavěné tímto rozšířením do vlastnictví kraje Vysočina;
schvaluje
zveřejnění záměru darovat obci Hodov část pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci, původ pozemkový katastr par. č. 4969 v k. ú. a obci Hodov, zastavěnou chodníkem a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit darování části pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci, původ pozemkový katastr par. č. 4969 v k. ú. a obci Hodov, zastavěné chodníkem, obci Hodov.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz