Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2005-53

RK-23-2005-53.doc  RK-23-2005-53pr1.doc
Číslo materiálu53
Číslo jednacíRK-23-2005-53
NázevFOND VYSOČINY - Grantový program GIS-IV
Zpracoval J. Hiess
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuOdbor informatiky ve spolupráci s pracovní skupinou pro informatiku připravil v rámci Fondu Vysočiny návrh grantového programu "GIS-IV". Program GIS-IV s ohledem na trvající zájem a výrazný převis poptávky navazuje na předchozí granty GIS z let 2002-2004 a rozvíjí je. Cílem zůstává zavádění, zdokonalování a kvalifikované užití geoinformační technologie na Vysočině, specifická kritéria byla upravena, aby bylo možné transparentněji měřit změny administrativní výkonnosti, dostupnost geoinformací o území kraje a multiplikativní efekty GIS.
Návrh řešení Odbor informatiky předkládá návrh na vyhlášení grantového programu "GIS-IV" se čtyřmi dílčími tituly: A) infrastruktura, B) data, C) aplikace, D) osvěta. Navrhovaný celkový objem prostředků pro tento grantový program je 1,2 mil. Kč.
StanoviskaStanovisko odboru regionálního rozvoje:

Předložený grantový program je plně v souladu s Programem rozvoje kraje Vysočina. Grantový program splňuje podmínky "Statutu účelového Fondu Vysočiny" a obsahuje informace pro vyhlášení grantového programu obsažené v článku 7 bodu 3) pod písm. a) - písm. o) tohoto Statutu. Odbor regionálního rozvoje vydává stanovisko, že předložený grantový program je po formální stránce způsobilý k vyhlášení.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje vyhlásit grantový program "GIS-IV" dle materiálu RK-23-2005-53, př. 1.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 8. 8. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz