Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2005-41

RK-23-2005-41.doc
Číslo materiálu41
Číslo jednacíRK-23-2005-41
NázevPrezentace kraje Vysočina - úhrada nákladů spojených s účastí významné politické představitelky ČR
Zpracoval M. Kršňáková
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problémuOdbor regionálního rozvoje (dále ORR) zrealizoval v termínu 22. 5. - 24.5.2005 prezentace kraje Vysočina v regionu Friuli Venezia Giulia (dále FVG) v Severní Itálii. Součástí této prezentace kraje byla i podnikatelská mise subjektů kraje Vysočina.
Prezentace kraje Vysočina se uskutečnila před nejvyššími představiteli reginu Friuli Venezia Giulia a před zástupci italského národního parlamentu. Při přípravě této akce jsme o těchto skutečnostech byli předem informováni. Vzhledem k prestižní účasti vrcholných představitelů regionu FVG a k prestižní účasti vrcholných představitelů italského národního parlamentu, velvyslanců, generálního konzula a honorárního konzula jsme přijali nabídku k účasti za českou stranu vrcholného představitele poslanecké sněmovny, reprezentované paní Miloslavou Němcovou, místopředsedkyní poslanecké sněmovny ČR. ORR vyčlenil ze své rozpočtové kapitoly finanční prostředky pro pokrytí nákladů spojených s účastí vrcholového představitele za českou stranu, tedy paní Němcové.
Náklady spojené s účastí paní místopředsedkyně, na této prezentaci kraje Vysočina v regionu FVG, jsou následující:
Letenky (Praha - Terst, Terst - Praha) 24 024,- Kč
Ubytování Terst 242,- €
Návrh řešení ORR navrhuje, aby náklady spojené s účastí vrcholového zástupce ČR na prezentaci kraje Vysočina byly uhrazeny v rámci rozpočtu výdajů kapitoly Regionální rozvoj, § 2139. Účast paní místopředsedkyně zástupci ORR hodnotí jako vysoce přínosnou a užitečnou.
StanoviskaEkonomický odbor : bez připomínek.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s úhradou nákladů spojených s účastí paní místopředsedkyně poslanecké sněmovny paní Němcové na prezentaci kraje Vysočina v Severní Itálii v regionu Friuli Venezia Giulia z rozpočtu kapitoly Regionální rozvoj.
Odpovědnost ORR
Termín 12. 7. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz