Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2005-17

RK-23-2005-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-23-2005-17
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - školství
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuVe schváleném rozpočtu kraje pro rok 2005, v Kapitole Nemovitý majetek, položce Investice ve školství je zařazena akce "OA Třebíč - rekonstrukce budovy B. Václavka (PD)", v objemu 600 tis. Kč. V souladu s koncepcí středního školství v okrese Třebíč se tato akce ukázala jako nadbytečná a nebude realizována.
Při prověřování stavu elektroinstalace sloučené Vyšší odborné školy, Vyšší zdravotnické školy, Střední odborné školy zemědělské a ekonomické a Střední zdravotnické školy, Třebíč, Žižkova 505, v souvislosti s uvažovaným opuštěním objektu Hasskova v Třebíči, byl zjištěn havarijní stav dosud původní elektroinstalace v objektu Žižkova 505 v Třebíči, který je hlavní budovou tohoto subjektu.
Návrh řešení Návrh předpokládá pro zajištění úprav elektroinstalace v budově Žižkova 505 v Třebíči zadat v roce 2005 vypracování projektové dokumentace jako přípravu pro vlastní realizaci akce v roce 2006. Je navrhováno zdrojově akci krýt z prostředků určených na akci "OA Třebíč - rekonstrukce budovy B. Václavka (PD)".
OM navrhuje:
* schválit zařazení nové akce "VOŠ, VZŠ, SOŠ zem. a ek. a SZŠ - úpravy elektroinstalace" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje,
* schválit přesun finančních prostředků ve výši 600 tis. Kč z položky Investice ve školství do položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství v rámci kapitoly Nemovitý majetek.
Schválením navrhovaného opatření bude možno připravit navrhovanou akci k realizaci v roce 2006.
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu souhlasí se zařazením nové akce "VOŠ, VZŠ, SOŠ zem. a ek. a SZŠ - úpravy elektroinstalace" a jejím finančním krytí přesunem finančních prostředků určených na akci "OA Třebíč - rekonstrukce budovy B. Václavka (PD)" ve výši 600 tis. Kč. Plné využití budovy Vyšší odborné školy, Vyšší zdravotnické školy, Střední odborné školy zemědělské a ekonomické a Střední zdravotnické školy, Třebíč, Žižkova 505 je z hlediska dlouhodobého záměru prioritní a na SZdŠ se počítá s uvolněním 1 až dvou tříd ve prospěch gymnázia.
Odbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zařazení nové akce "VOŠ, VZŠ, SOŠ zem. a ek. a SZŠ Třebíč - úpravy elektroinstalace" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje;
* rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek - snížení položky Investice ve školství, akce "OA Třebíč - rekonstrukce budovy B. Václavka (PD)" (§ 3122 Střední odborné školy, položka Investice ve školství) o částku 600 tis. Kč a zvýšení položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na nově zařazenou akci "VOŠ, VZŠ, SOŠ zem. a ek. a SZŠ Třebíč - úpravy elektroinstalace" (§ 3122 Střední odborné školy, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství) o tuto částku.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červenec 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz