Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2005-11

RK-23-2005-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-23-2005-11
NázevSouhlas s rekonstrukcí chodníků v k. ú. a obci Krahulov
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila obec Krahulov a požádala žádostí o vydání souhlasu na rekonstrukci stávajících chodníků podél silnice Třebíč - Jihlava na části pozemku par. č. 1084/1 ostatní plocha, silnice v k. ú. a obci Krahulov. Rekonstrukce bude spočívat ve výměně povrchu chodníku, a to nahrazením stávajících betonových dlaždic zámkovou dlažbou. Protože pozemek pod chodníky nebyl dosud majetkoprávně vypořádán, nechá obec po rekonstrukci stavbu chodníků geometricky zaměřit a požádá o převedení pozemku zastavěného chodníky do vlastnictví obce.
Kraj Vysočina vlastní pozemek par. č. 1084/1 v k. ú. a obci Krahulov na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí ministra dopravy a spojů ze dne 10. září 2001 čj. 3496/01-9-KM. Usnesením zastupitelstva kraje 083/07/01/ZK ze dne 10. září 2001 byl svěřen do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Třebíč, zapsán v katastru nemovitostí pro uvedené katastrální území a obec na listu vlastnictví 40.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas s rekonstrukcí stávajících chodníků na pozemku par. č. 1084/1 v k. ú. a obci Krahulov. Po ukončení této stavební akce a jejím následném geometrickém zaměření navrhuje OM, aby část pozemku zastavěná chodníky byla darována obci Krahulov. Tím dojde k právnímu urovnání dlouhodobé majetkové nesrovnalosti Z tohoto důvodu je třeba v souladu s ustanovením § 18 odst. 1 zákona č. 129/20000 Sb., o krajích, v platném znění zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování zastavěné části uvedeného pozemku v k. ú. a obci Krahulov do majetku obce Krahulov. Usnesení předpokládá vydání souhlasu s rekonstrukcí chodníků, zveřejnění záměru darovat obci Krahulov část pozemku zastavěnou chodníky a doporučení zastupitelstvu kraje schválit darování části pozemku zastavěné chodníky do vlastnictví obce.
StanoviskaMajetkový správce souhlasí s rekonstrukcí chodníků a s následným převodem chodníky zastavěného pozemku do vlastnictví obce Krahulov.
Proti převodu zastavěné části pozemku par. č. 1084/1 v k. ú. a obci Krahulov do vlastnictví obce Krahulov nemá žádných námitek odbor dopravy a silničního hospodářství.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s rekonstrukcí chodníků na pozemku par. č. 1084/1 v k. ú. a obci Krahulov;
schvaluje
zveřejnění záměru darovat část pozemku par. č. 1084/1 v k.ú. a obci Krahulov, zastavěnou chodníky, obci Krahulov a
doporučuje
zastupitelstvu kraje Vysočina schválit darování chodníky zastavěné části pozemku par. č. 1084/1 v k.ú. a obci Krahulov do vlastnictví obce Krahulov.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz