Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2005-05

RK-23-2005-05.doc  RK-23-2005-05pr1.xls  RK-23-2005-05pr2.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-23-2005-05
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuOdbor majetkový začíná v současné době mapovat akce, které považuje za potřebné realizovat v příštím roce s ohledem na stavebně technický stav budov ve vlastnictví kraje Vysočina. Z důvodu zajištění včasné přípravy pro plánovanou realizaci, by bylo vhodné již v letošním roce zajistit zahájení přípravy včetně vypracování projektové dokumentace. Včasná příprava je důležitá zejména s ohledem na značnou časovou náročnost zadávacích řízení veřejných zakázek dle zákona 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů.
Návrh řešení V materiálu RK-23-2005-05 př. 1, 2, 3 je předkládán radě kraje k projednání návrh na rozpočtové opatření.V případě schválení tohoto rozpočtového opatření OM zajistí v letošním roce vypracování realizační projektové dokumentace. V letošním roce by tyto akce byly projednány s dotčenými orgány státní správy a případně i zajištěno vydání stavebního povolení či ohlášení stavebních úprav. Po schválení rozpočtu mohou být počátkem roku 2006 vypsána neprodleně výběrová řízení. Předpokládaný celkový objem potřebných finančních prostředků na pořízení projektových dokumentací předměrných akcí ve výši 1 mil. Kč navrhuje OM krýt přesunem stejné částky z položky Výdaje spojené s majetkem kraje Kapitoly Nemovitý majetek. Jedná se o část prostředků rozpočtovaných na zajištění zpracování energetických auditů.
Návrh usnesení předpokládá schválit zařazení navrhovaných akcí do příloh M1, M2, M3 rozpočtu a rozpočtové opatření k zajištění finančního krytí zpracování projektové dokumentace.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením na kapitole Nemovitý majetek.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zařazení nových akcí dle materiálu RK-23-2005-05, př. 2 do příloh M1, M2, M3 rozpočtu rozepisující položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních a zdravotnických organizacích, Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v kulturních organizacích, které jsou součástí kapitoly Nemovitý majetek;
* rozpočtové opatření dle materiálu RK-23-2005-05, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červenec 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz