Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2005-43

RK-22-2005-43.doc
Číslo materiálu43
Číslo jednacíRK-22-2005-43
NázevDigitalizace RDG pracoviště v Nemocnici Havlíčkův Brod
Zpracoval J. Koten
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuNemocnice Havlíčkův Brod, příspěvková organizace (dále jen nemocnice), požádala o vyjádření k akci "Digitalizace RDG pracoviště - Nemocnice Havlíčkův Brod", kterou nemocnice plánuje realizovat v roce 2006 a na kterou uplatňuje žádost o státní dotaci v rámci programu ISPROFIN.
V hlavních parametrech projektu se jedná o 2 stanice pro nepřímou digitalizaci, 2 diagnostické stanice a 10 ks klinických monitorů. Navrhované řešení předpokládá nepřímou digitalizaci traumatického skiagrafického pracoviště, skiagrafické části skiaskopicko-skiagrafického pracoviště RDG oddělení a pojízdných skiagrafických přístrojů na ARO, JIP a novorozenecké JIP.
Předpokládané celkové náklady na zdravotnickou techniku a zařízení jsou ve výši 8 500 tis. Kč, vlastní zdroje účastníka 1 700 tis. Kč v roce 2006.
Návrh řešení S ohledem na technické výhody digitalizace, zkvalitnění obrazové dokumentace, minimalizace nekvalitních snímků, zrychlení vyšetřovacího postupu a tím zvýšení průchodnosti pracoviště a snížení provozních nákladů přechodem na bezfilmový provoz (filmový materiál s vyvolávací chemií - náklady 1 200 tis. Kč ročně), doporučujeme, aby rada kraje vydala kladné stanovisko k žádosti nemocnice o státní dotaci.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
vydává
kladné stanovisko k žádosti o dotaci v rámci programu ISPROFIN k realizaci investiční akce "Digitalizace RDG pracoviště - Nemocnice Havlíčkův Brod" pro Nemocnici Havlíčkův Brod, příspěvkovou organizaci, Husova 2624, 580 01 Havlíčkův Brod.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín 31. 7. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz