Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2017-29

RK-33-2017-29.doc
Číslo materiálu29
Číslo jednacíRK-33-2017-29
NázevNávrh na zařazení nové akce OA, SZŠ a SOŠS Jihlava - oprava kotelny Husova do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství
Zpracoval9 Návrh na zařazení nové akce OA, SZŠ a SOŠS Jihlava - oprava kotelny Husova do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství pro: jednání rady kraje č. 33/2017 dne 17. 10. 2017 zpracovali: E. Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce, řešící předhavarijní stav tepelného zdroje v objektu detašovaného pracoviště Střední zdravotnické školy v Jihlavě v ul. Husova. Tento stav byl zjištěn při pravidelné revizní prohlídce autorizovaným revizním technikem. Na základě místního šetření bylo rozhodnuto, že není možná oprava formou běžné údržby, nýbrž je nutné provést kompletní generální opravu zdroje vytápění. V současné době byla provedena provizorní oprava pro zajištění současného topného období.
Jedná se o budovu č.p. 1671, kterou Kraj Vysočina nabyl do svého vlastnictví darovací smlouvou od starutárního města Jihlava v roce 2005. Statutární města Jihlava má k budově předkupní právo do roku 2025. Budova bude i nadále sloužit k zajištění středoškolského vzdělávání v rámci působnosti Kraje Vysočina.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zařadit novou akci OA, SZŠ a SOŠS Jihlava - oprava kotelny Husova do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství a zahájit neprodleně projektovou přípravu tak, aby bylo možno po topném období ihned opravu realizovat. Akce v rozsahu projektové přípravy bude finančně kryta změnou rozpisu rozpočtu, v rámci akcí uvedených v kapitole Nemovitý majetek, příloze M1 - Školství. Realizací opravy bude zajištěno bezproblémové vytápění objektu.
StanoviskaEkonomický odbor bere materiál na vědomí.

OŠMS souhlasí se zařazením nové akce z důvodu řešení předhavarijního stavu. OŠMS předpokládá dlouhodobé využití budovy pro středoškolské vzdělávání.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci OA, SZŠ a SOŠS Jihlava - oprava kotelny Husova do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 30. 11. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz