Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2017-21

RK-33-2017-21.doc  RK-33-2017-21pr01.doc
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-33-2017-21
NázevUzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene - k. ú. Havlíčkův Brod
Zpracoval A. Mládek
Předkládá P. Kolář, H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace připravuje v souladu s finančním plánem investiční akci na silicích II. a III. třídy. Jedná se o stavbu pod názvem PŘELOŽKA, Havlíčkův Brod - Mírová, Plynovod, č.st. 8800087430 - k.ú. Havlíčkův Brod.
U této akce bude stavbou dotčen mimo jiné pozemek ve vlastnictví Kraje Vysočina.
Aby KSÚSV získala stavební povolení, musí příslušnému stavebnímu úřadu předložit výpis z LV svého zřizovatele, tj. Kraje Vysočina, popř. smlouvu, která KSÚSV bude opravňovat na cizích pozemcích stavbu realizovat. Kompetence uzavírat smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene nebyly na KSÚSV delegovány. Z tohoto důvodu musí být smlouvy uzavírány s Krajem Vysočina a KSÚSV v těchto smlouvách vystupuje jako investor, který zajišťuje realizaci příslušné stavby a hradí veškeré náklady ze smluv vyplývající.
Stavbou PŘELOŽKA, Havlíčkův Brod - Mírová, Plynovod, č.st. 8800087430 je dotčen pozemek par. č.: 2387/1 v k. ú. Havlíčkův Brod.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že k vydání stavebního povolení musí investor předložit list vlastnictví, popř. smlouvu opravňující ho provádět stavbu na cizím pozemku, navrhuje OM ve spolupráci s ODSH uzavřít mezi vlastníkem dotčeného pozemku, na straně budoucího povinného ze zřízení věcného břemene, GasNet, s.r.o. Klíšská 940/96, Klíše, Ústí nad Labem, na straně budoucího oprávněného ze služebnosti a KSÚSV, na straně investora trojstrannou smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene, kterou dojde k budoucímu zatížení dotčeného pozemku. Následně po dokončení stavby, musí investor (KSÚSV) zajistit vyhotovení GP na zřízení věcného břemene a požádat vlastníka dotčeného pozemku o uzavření smlouvy o zřízení věcného břemene.
Smlouva bude uzavírána úplatně za dohodnutou cenu ve výši 200 Kč.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít trojstrannou smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene dle materiálu RK-33-2017-21, př. 1.
Odpovědnost OM, ODSH
Termín 31. 12. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz