Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2005-32

RK-20-2005-32.doc
Číslo materiálu32
Číslo jednacíRK-20-2005-32
NázevVyhodnocení veřejné sbírky ve prospěch občanského sdružení Kamínek, Pomocná škola pro žáky s více vadami
Zpracoval Z. Čech
Předkládá M. Kalivoda
Počet příloh
Popis problémuV rámci III. ročníku dne otevřených dveří v sídle kraje Vysočina 1. června 2005 proběhla sbírka ve prospěch občanského sdružení Kamínek, Pomocná škola pro žáky s více vadami.
Během dne otevřených dveří bylo ve prospěch tohoto sdružení vybráno celkem 11.637,- Kč. V souladu s usnesením rady kraje 0517/15/2005RK bude částka předána výše uvedenému občanskému sdružení. Tato částka bude v každém případě vítaným příspěvkem pro jeho činnost. Nicméně finanční nároky na provoz tohoto sdružení jsou podstatně větší.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že sbírka se setkala s dobrým ohlasem a že potřeba prostředků pro toto občanské sdružení je podstatně větší, navrhuje se navýšit výtěžek sbírky - poskytnout dotaci z rozpočtu kraje Vysočina ve výši rovnající se výtěžku sbírky.
Celá částka bude použita na nákup rehabilitačních a kompenzačních pomůcek pro postižené děti.
Vzhledem k tomu, že se ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2005 nepočítalo s mimořádnou dotací ve prospěch občanského sdružení Kamínek, Pomocná škola pro žáky s více vadami navrhujeme radě kraje přesunout částku ve výši 11.637,-- Kč z položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje do kapitoly Zastupitelstvo kraje.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s provedením navrhovaného rozpočtového opatření. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje k 1. 6. 2005 je 24 762 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
výtěžek veřejné sbírky ve prospěch občanského sdružení Kamínek, Pomocná škola pro žáky s více vadami, Březinova 31, Jihlava;
schvaluje
převod částky ve výši 11.637,-- Kč z položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje do kapitoly Zastupitelstvo kraje a
rozhodla
o poskytnutí dotace občanského sdružení Kamínek, Pomocná škola pro žáky s více vadami na nákup rehabilitačních a kompenzačních pomůcek pro postižené děti. ve výši 11.637,--Kč.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana
Termín 30. 6. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz