Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2017-14

RK-30-2017-14.doc  RK-30-2017-14pr01.pdf
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-30-2017-14
NázevUzavření nájemní smlouvy na části pozemků v k.ú. Doupě
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o uzavření smlouvy s Českou republikou s právem hospodařit pro Lesy České republiky, státní podnik, v rámci akce Muzeum Vysočiny Jihlava - Roštejn oprava studny .
Kraj Vysočina musí provést posílení vodního zdroje pro hrad Roštejn v k. ú Doupě. Součástí záměru je uvedení do provozu vrtané studny, doplnění úpravny vody, stavební práce v části objektu hradu a nezbytné napojení na inženýrské sítě, včetně jejich lokálních úprav a oprav.
Z průvodní zprávy a koordinačního situačního výkresu vyhotovené firmou PROJEKT CENTRUM NOVA s r.o., Palackého 48, 393 01 Pelhřimov plyne, že stavbou budou dotčeny části pozemků par. č. 392, par. č. 393 a par. č. 417/4, vše v k. ú. Doupě. Půjde o dočasné zábory v přibližné celkové výměře 600 m2. Vlastníkem pozemků je Česká republiky s právem hospodařit pro Lesy České republiky, s.p. Ostatní stavební činnost bude probíhat již na majetku ve vlastnictví Kraje Vysočina. Smlouvu je nutno uzavřít z důvodu získání stavebního povolení.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít s Lesy České republiky, s. p. smlouvu nájemní po dobu stavby. Výše nájemného bude stanovena ve výši ceny obvyklého nájemného dle interních předpisů státního podniku. Následně (po výstavbě) bude uzavřena též smlouva o zřízení služebnosti (vodovod, elektrické přípojky) za podmínek státního podniku. Předpokládaná doba výstavby je říjen 2017 až prosinec 2017. Jedná se o dočasné zábory po dobu stavby v přibližné celkové výměře 600 m2. Smlouva je nutná pro získání stavebního povolení.
Smlouva nájemní není předkládána. Jedná se o standardní smluvní vztah.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně nájemce a Lesy České republiky, s. p. na straně pronajímatele, smlouvu nájemní na části pozemků par. č. 392, par. č. 393 a par. č. 417/4, vše v k. ú. Doupě o celkové přibližné výměře 600 m2, a to na dobu určitou počínaje dnem předání staveniště Krajem Vysočina zhotoviteli stavby a konče dnem vydání kolaudačního souhlasu stavby Muzeum Vysočiny Jihlava - Roštejn oprava studny .
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 10. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz