Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2017-13

RK-28-2017-13.doc  RK-28-2017-13pr01.pdf
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-28-2017-13
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu - k.ú. Bystřice nad Pernštejnem
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátilo město Bystřice nad Pernštejnem se žádostí o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu Bystřice nad Pernštejnem - zastávka autobusu Novoměstská (PENNY) , kterou má být dotčen pozemek ve vlastnictví Kraje Vysočina par. č. 169/4 - ost. plocha, silnice v k. ú. Bystřice nad Pernštejnem.
Aby město získalo stavební povolení na zamýšlenou stavbu, musí předložit smlouvu s vlastníkem dotčeného pozemku, která jej bude opravňovat realizovat stavbu na cizím pozemku. Touto smlouvou je smlouva zakládající právo provést stavbu uzavřená podle ustanovení § 110 zákona č. 186/2006 Sb., stavební zákon.
Se stavbou zastávky autobusu vyjádřila souhlas Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Žďár nad Sázavou a stanovila technické podmínky, za nichž lze stavbu zrealizovat.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít mezi Krajem Vysočina a městem Bystřice nad Pernštejnem smlouvu zakládající právo provést stavbu autobusové zastávky na pozemku par. č. 169/4 v k. ú. Bystřice nad Perštejnem. Bez uzavření této smlouvy nezíská město stavební povolení.
Smlouva není předkládána, jedná se o standardní typ smlouvy.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a městem Bystřice nad Pernštejnem smlouvu zakládající právo provést stavbu ve smyslu ustanovení zákona č. 183/2006 Sb., stavební zákon.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Žďár nad Sázavou vyslovila dne
1. 6. 2017 se stavbou Bystřice nad Pernštejnem - zastávka autobusu Novoměstská (PENNY) souhlas.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina, na straně vlastníka dotčeného pozemku a městem Bystřice nad Pernštejnem, na straně investora a stavebníka smlouvu zakládající právo provést stavbu Bystřice nad Pernštejnem - zastávka autobusu Novoměstská (PENNY) na pozemku par. č. 169/4 v k. ú. a obci Bystřice nad Pernštejnem.
Odpovědnost OM
Termín 30. 9. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz