Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2017-53

RK-27-2017-53.doc  RK-27-2017-53pr01.pdf
Číslo materiálu53
Číslo jednacíRK-27-2017-53
NázevUzavření Smlouvy o smlouvě budoucí o realizaci přeložky distribučního zařízení
Zpracoval J. Kalina
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuRada Kraje Vysočina svým usnesením č. 1393/25/2017/RK dne 8. 8. 2017 rozhodla o pokračování investiční přípravy a následné realizaci záměru Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou z vlastních zdrojů kraje.
Pozemek par. č. 876/3 v k. ú. Ledeč nad Sázavou, který byl vybrán pro realizaci projektu, je v současné době předaný k hospodaření příspěvkové organizaci Gymnázium, Střední odborná škola a Vyšší odborná škola Ledeč nad Sázavou spolu s budovou na ní stojící. Stavební záměr předpokládá demolici starého objektu a na jeho místě výstavbu nového.
Na stávající budově je umístěná pojistková skříň, jejíž fungování je potřebné i pro budoucí objekt, avšak je třeba ji vymístit z demolovaného objektu.
Součástí probíhajících projektových prací je i vyžádání vyjádření a stanovisek majitelů dotčených inženýrských sítí. Tato žádost o vyjádření byla zaslána i na ČEZ Distribuce, a. s. Na základě předloženého projekčního návrhu a konaného místního šetření se jako nejlepší řešení jeví přemístění pojistkové skříně do samostatného pilíře na hranici pozemku a z této skříně pak realizovat přípojku pro nový objekt.
Jedná se o vynucenou investici, kterou podle platné legislativy provede majitel sítě (ČEZ Distribuce, a. s.) na náklady žadatele (Kraj Vysočina). Pro realizaci těchto prací bude zpracovávána samostatná projektová dokumentace a získáváno samostatné územní rozhodnutí.
Na realizaci těchto prací předkládá ČEZ Distribuce, a. s. Smlouvu č. Z_S14_12_8120060683 o smlouvě budoucí o realizaci přeložky distribučního zařízení určeného k dodávce elektrické energie a jejím uzavřením podmiňuje zahájení projekčních prací na přeložce, následně bude tato investice zařazena do plánu akcí s termínem cca 12 měsíců od podpisu Smlouvy.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít tuto Smlouvu o smlouvě budoucí o realizaci přeložky distribučního zařízení určeného k dodávce elektrické energie mezi Krajem Vysočina jako žadatelem a ČEZ Distribuce, a. s., jako provozovatelem distribuční sítě. Smlouva je předkládána jako materiál RK-27-2017-53, př. 1.
Po uzavření této smlouvy bude následně uzavřena smlouva o dílo na realizaci přeložky.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí o realizaci přeložky.
StanoviskaOdbor ekonomický bere předložený materiál na vědomí.

Odbor zdravotnictví nemá připomínek k materiálu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí o realizaci přeložky distribučního zařízení určeného k dodávce elektrické energie mezi žadatelem Krajem Vysočina a provozovatelem ČEZ Distribuce, a. s., Teplická 874/8, 405 02 Děčín, IČ 247 29 035 ve znění dle materiálu
RK-27-2017-53, př. 1, v rámci akce Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou pro Zdravotnickou záchrannou službu Kraje Vysočina, příspěvkovou organizaci.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 15. 9. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz