Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2017-60

RK-26-2017-60.doc  RK-26-2017-60pr01.doc  RK-26-2017-60pr02.doc
Číslo materiálu60
Číslo jednacíRK-26-2017-60
NázevStanovení pravidel pro hmotnou zainteresovanost ředitelek/ředitelů příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina na úseku školství
Zpracoval0 Stanovení pravidel pro hmotnou zainteresovanost ředitelek/ředitelů příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina na úseku školství pro: jednání rady kraje č. 26/2017 dne 22. 8. 2017 zpracovali: J. Dočkalová, L. Stejskal
Předkládá K. Ubr, I. Hanáková Kosourová
Počet příloh
Popis problémuTento materiál řeší stanovení pravidel hmotné zainteresovanosti ředitelek/ředitelů příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina na úseku školství, a to formou předem stanovených cílových úkolů s oznámením hodnotitelných nebo měřitelných kritériích a s vazbou na stanovení cílové odměny v souladu s § 134a zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákoník práce ).
Návrh řešení Z důvodu zvýšení motivace ředitelek/ředitelů příspěvkových organizací, systematického řízení rozvoje organizací prostřednictvím nástrojů personálního řízení ředitelek/ředitelů využívaných v krátkodobém (opakovaném ročním) horizontu, zvýraznění zásluhovosti při poskytování odměn a podpory nároku na poskytnutí odměny při splnění předem vypsaných kritérií a ukazatelů předkládá odbor školství, mládeže a sportu a oddělení řízení lidských zdrojů radě kraje návrh na stanovení cílových úkolů ředitelkám/ředitelům příspěvkových organizací v oblasti školství pro školní rok 2017/2018.
Systém je založen na hodnocení obecných ukazatelů v oblasti výchovně vzdělávací činnosti škol a školských zařízení a splnění stanovených osobních cílových úkolů. Kromě bonusových ukazatelů má systém i ukazatele sankční, které základní sazbu snižují (nedostatky v činnosti a hospodaření příspěvkové organizace a ve spolupráci se zřizovatelem).
Hodnocení plnění stanovených ukazatelů a osobních cílů (úkolů) bude provedeno odborem školství, mládeže a sportu po ukončení školního roku 2017/2018, nejpozději do 31. 12. 2018. V závislosti na plnění uvedených ukazatelů bude radě kraje odborem školství, mládeže a sportu a oddělením řízení lidských zdrojů navrženo stanovení odměn ředitelkám a ředitelům. Projednáno bude s resortní radní. Odměny budou vyplaceny z vlastních zdrojů organizací.
Při ukončení výkonu činnosti na vedoucím pracovním místě ředitelky/ředitele před uplynutím hodnoceného období, odměna nenáleží. V případě zjištění závažných nedostatků na základě výsledků veřejnosprávních a jiných kontrol, může rada kraje rozhodnout o snížení či zamítnutí odměny. Rovněž v případě opakovaných nedostatků u zadávaných úkolů a problémů v komunikaci bude radě kraje doporučeno odměnu snížit nebo zamítnout.
StanoviskaOddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
systém odměňování ředitelek/ředitelů příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina na úseku školství dle materiálu RK-26-2017-60, př. 1;
ukládá
odboru školství, mládeže a sportu a oddělení řízení lidských zdrojů seznámit ředitelky/ředitele příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina na úseku školství s cílovými úkoly a ukazateli pro stanovení odměn dle materiálu RK-26-2017-60, př. 1.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, oddělení řízení lidských zdrojů
Termín 31. 8. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz