Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2005-11

RK-19-2005-11.doc  RK-19-2005-11pr1 (1).txt  RK-19-2005-11pr1.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-19-2005-11
NázevŽádost o finanční příspěvek pro účastníky republikového finále a mistrovství světa
Zpracoval: P. Zábranská
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuNa odbor školství, mládeže a sportu se písemně obrátili dvě školy s žádostí o podporu jejich žáků či studentů, kteří reprezentují kraj na republikovém finále či mistrovství světa.
Prvním žadatelem je Gymnázium Telč, které žádá o finanční příspěvek pro žákyni Petru Gregorovou, která letos obsadila v krajské soutěži v grafických disciplínách v Bystřici nad Pernštejnem 2. místo, postoupila do celostátního kola a díky svými výsledkům se zařadila do reprezentačního družstva České republiky, které v červenci tohoto roku bude soutěžit na mistrovství světa v grafických disciplínách ve Vídni. Účast na tomto mistrovství je finančně náročná, a to i přesto, že část nákladů hradí MŠMT a Interinfo ČR. Zatím známé náklady jsou vyčísleny v částce 7 300,- Kč (viz příloha 1 tohoto materiálu). Krom toho má žákyně další poměrně vysoké výdaje související s absolvováním 3 vícedenních tréninkových soustředění (Karviná, Havlíčkův Brod, Albrechtice).
Druhým žadatelem je ZŠ Nové Veselí, která žádá o dotaci na republikové finále soutěže v házené Novinářský kalamář pro družstvo mladších žáků. Tato postupová soutěž je součástí školních sportovních soutěží v ČR v rámci působnosti Asociace školních sportovních klubů (AŠSK). Vyhlašovatelem je komise mládeže ČSH + AŠSK. Předpokládané výdaje jsou 8 000,- Kč pro celé družstvo na jízdné, ubytování a stravu. V loňském roce žáci této školy obsadili na republikovém finále 2. místo.V loňském roce bylo družstvo podpořeno z rozpočtu kraje částkou 6 500 Kč.
Návrh řešení Schválit přesun rozpočtových prostředků ve výši 15 300,- Kč z položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje do kapitoly Školství (§ 3299 Záležitosti vzdělávání, běžné výdaje) na úhradu nákladů spojených s účastí Petry Gregorové z Gymnázia na mistrovství světa v grafických předmětech ve Vídni a na úhradu nákladů družstva mladších žáků ZŠ Nové Veselí.
U Gymnázia Otokara Březiny a Střední odborná škola, Hradecká 235, 588 56 Telč, je třeba schválit změnu závazného ukazatele o částku 7 300,- Kč, jedná se o školu zřizovanou krajem.
U ZŠ Nové Veselí je třeba schválení přidělení příspěvku ve výši 8 000,- Kč doporučit ke schválení Zastupitelstvu kraje Vysočina.
StanoviskaEkonomický odbor nemá k navrhovanému rozpočtovému opatření připomínky, aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje je 25 193,2 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* přesun rozpočtových prostředků ve výši 15 300,- Kč z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, (§ 6409 Ostatní činnosti j.n.), položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje do kapitoly Školství (§ 3299 Záležitosti vzdělávání, běžné výdaje);
* přidělení příspěvku v celkové výši 7 300,- Kč z kapitoly Školství (§ 3299 Záležitosti vzdělávání, běžné výdaje) Gymnáziu Otokara Březiny a Střední odborné škole, Hradecká 235, 588 56 Telč, na úhradu nákladů spojených s účastí Petry Gregorové na mistrovství světa v grafických předmětech ve Vídni;
* změnu závazného ukazatele příspěvku na provoz u Gymnázia Otokara Březiny a Střední odborné školy, Hradecká 235, 588 56 Telč o částku 7 300,- Kč a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit přidělení finančního příspěvku v celkové výši 8 000,- Kč z kapitoly Školství (§ 3299 Záležitosti vzdělávání, běžné výdaje) obci Nové Veselí pro ZÁKLADNÍ ŠKOLU NOVÉ VESELÍ okres Žďár nad Sázavou, Na Městečku 1, 592 14 Nové Veselí, na jízdné, ubytování a stravu družstva mladších žáků soutěžících na republikovém finále soutěže Novinářský kalamář.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, ekonomický odbor
Termín květen - červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz