Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2005-30

RK-19-2005-30.doc  RK-19-2005-30pr1.doc
Číslo materiálu30
Číslo jednacíRK-19-2005-30
NázevPublikace Regenerace prostoru kraje Vysočina
Zpracoval Z. Čech
Předkládá M. Černá
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina realizuje od svého vzniku celou řadu propagačních a informačních materiálů. V nabídce propagačních a informačních materiálů však chybí publikace dokumentující regeneraci a rozvoj území kraje Vysočina, a to především z pohledu stavebních počinů za období od vzniků krajů. Výroba a prodej takového typu publikace je typicky záležitostí komerčních firem, pro které tyto publikace často představují atraktivní podnikatelský záměr. Podrobnější informace o publikaci (publikační záměr) jsou obsaženy v příloze 1 tohoto materiálu.
Návrh řešení Na kraj Vysočina se obrátila se svojí nabídkou společnost ABF, a. s. se sídlem v Praze, která realizuje vydání publikace Regenerace prostoru. Služeb této společnosti již využily kraje Zlínský, Karlovarský, Ústecký, Pardubický, Plzeňský a Jihočeský. Publikace, jejíž bližší specifikace je v příloze č. 1 mat. RK 19-2005-30, bude důležitou součástí prezentačních materiálů na veletrzích a obchodních misích. Publikace však není určena pouze pro oborově specializovanou skupinu lidí, ale také zájemcům z řad veřejnosti, což zapadá do propagační strategie, kterou se řídí ediční plán kraje Vysočina.
Společnost ABF, a. s. nabízí kraji Vysočina zhotovení reprezentativní barevné publikace "Regenerace prostoru kraje Vysočina", formátu A4 v předběžném rozsahu 110 stran. Publikace řady Regenerace prostoru je připravována zpravidla v česko - anglické verzi.
Výrobní náklady publikace představují cca 500 000,- Kč. Kraj Vysočina by se podílel na těchto nákladech částkou 100 000,- Kč, za niž by obdržel 1000 ks publikace Regenerace prostoru kraje Vysočina. Zbytek nákladů hradí společnost ABF a. s. z příjmů od firem, měst a obcí, které mají v publikaci prostor pro svoji prezentaci. Pro přípravu publikace je nutno počítat s tříměsíčním časovým obdobím.
Kraj Vysočina by měl, do určité míry, možnost zasahovat do obsahu materiálu. Za tímto účelem navrhujeme sestavení pracovní skupiny, která bude tvořena příslušnými zástupci odborů krajského úřadu a samosprávy kraje.
S pořízením publikace "Regenerace prostoru kraje Vysočina" se nepočítalo ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2005, proto navrhujeme radě kraje přesunout částku ve výši 100 000,- Kč z položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje do kapitoly Zastupitelstvo kraje.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s provedením navrhovaného rozpočtového opatření. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje je 25 193,2 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s pořízením reprezentativní barevné publikace "Regenerace prostoru kraj Vysočina"a
schvaluje
převod částky ve výši 100 000 Kč z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje do kapitoly Zastupitelstvo kraje, ORJ 1800, § 3319 - Ostatní záležitosti kultury na pořízení publikace "Regenerace prostoru kraj Vysočina".
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana, odbor ekonomický
Termín 30. 9. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz