Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2017-43

RK-23-2017-43.doc
Číslo materiálu43
Číslo jednacíRK-23-2017-43
NázevPřihláška do soutěže Úřad roku Půl na Půl - respekt k rovným příležitostem
Zpracoval I. Hanáková Kosourová
Předkládá Z. Kadlec
Počet příloh
Popis problémuDne 26. 6. 2017 obdržel krajský úřad výzvu ze strany Ministerstva vnitra ČR, která se týkala informací a výzvy k soutěži Úřad roku Půl na půl - respekt k rovným příležitostem.
V návaznosti na vizi Krajského úřadu Kraje Vysočina realizuje krajský úřad aktivity týkající se podpory fyzického a psychického zdraví, rozšířený o podporu slaďování osobního a profesního života a rovných příležitostí zaměstnanců Kraje Vysočina zařazených do krajského úřadu.
Krajský úřad Kraje Vysočina si předsevzal průběžně ověřovat úspěšnost realizovaných aktivit v oblasti slaďování osobního a pracovního života a rovných příležitostí v soutěži Úřad roku Půl na půl - respekt k rovným příležitostem.
K získání možnosti ověřit úspěšnost realizovaných aktivit v oblasti slaďování osobního a pracovního života a rovných příležitostí, obhájit již pošesté získané 1. místo mezi krajskými úřady v soutěži Úřad roku Půl na půl - respekt k rovným příležitostem, je třeba podat přihlášku do 11. ročníku této soutěže vyhlášené Ministerstvem vnitra České republiky spolu s partnerskými organizacemi, převážně obecně prospěšnými společnosti, a to nejpozději do 30. 7. 2017. Soutěž podporuje zavádění politiky rovnosti žen a mužů a principů gender mainstreamingu do práce úřadů veřejné správy v České republice. Soutěže se může zúčastnit jakýkoli úřad veřejné správy na obecní, městské i krajské úrovni. Výběrová komise v srpnu 2017 vyhodnotí dotazníky přihlášených obcí a krajů na základě kritérií stanovených pro příslušné kategorie (obce I, II, III, krajské úřady) a udělí ocenění Úřad roku Půl na půl - respekt k rovným příležitostem prvním třem umístěným úřadům v každé kategorii. Oficiální vyhlášení vítězů 11. ročníku soutěže a slavnostní předání ocenění nejlepším vybraným úřadům proběhne v říjnu 2017 na konferenci, kterou každoročně pořádá Ministerstvo vnitra ČR spolu s partnerskými organizacemi.
Účast Kraje Vysočina, krajského úřadu, v uvedené soutěži je bezplatná. Finanční náklady nevznikají ani na provedení šetření souvisejících s hodnocením dosažených výsledků účastnící se organizace.
Prostřednictvím účasti a související prezentace se daří šířit dobré jméno Kraje Vysočina, krajského úřadu. Dosahovat významného úspěchu mezi kraji, krajskými úřady na národní úrovni.
Návrh řešení Ředitel krajského úřadu navrhuje radě kraje vyjádřit souhlasné stanovisko k přihlášení Kraje Vysočina, krajského úřadu do soutěže Úřad roku Půl na půl - respekt k rovným příležitostem.
StanoviskaOddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
o přihlášení Kraje Vysočina, krajského úřadu do soutěže Úřad roku Půl na půl - respekt k rovným příležitostem;
ukládá
řediteli Krajského úřadu Kraje Vysočina podat přihlášku do soutěže Úřad roku Půl na půl - respekt k rovným příležitostem.
Odpovědnost ředitel
Termín 30. 7. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz