Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2005-15

RK-19-2005-15.doc  RK-19-2005-15pr1.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-19-2005-15
NázevSouhlas s vývozem sbírkových předmětů svěřených do správy Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace, do zahraničí
Zpracoval J. Komínová
Předkládá H. Kubíček
Počet příloh
Popis problémuNa 14. mezinárodním veletrhu turistických možností v regionech REGIONTOUR 2005, který se konal na výstavišti v Brně ve dnech 13. - 16. ledna 2005, kontaktovalo Muzeum Vysočiny Třebíč, příspěvkovou organizaci, město Prudnik, které pořádá VIII. ročník výstavy lidových tvůrců a uměleckých řemesel na polsko-českém pomezí. Tato výstava se bude konat ve dnech 3. - 5. 6. 2005 v Prudniku (vojvodství opolské) v Polsku. Zástupce pořadatele Zenon Kowalczyk, starosta města Prudniku, má zájem rozšířit expozice účastníků z celé České republiky, a proto se na základě kladných referencí obrátil na ředitele Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace, s nabídkou bezplatné účasti na této výstavě.
K prezentaci bylo vybráno pět skříňkových betlémů ze sbírek Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace, které jsou zapsány v centrální evidenci sbírek Ministerstva kultury ČR. Zároveň si Muzeum Vysočiny Třebíč, příspěvková organizace, od Ministerstva kultury ČR vyžádalo povolení k vývozu sbírek do zahraničí. Transport sbírkových předmětů služebním automobilem, pojištění po dobu převozu a odborný dozor na místě po dobu konání výstavy zajistí a uhradí muzeum ze svého rozpočtu, pojištění po dobu konání výstavy je zabezpečeno na náklady pořadatele.
Návrh řešení Odbor kultury a památkové péče po předchozím projednání s vedením Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace, navrhuje radě kraje v souladu s jeho Organizačním řádem udělit souhlas s prezentací sbírkových předmětů na VIII. výstavě lidových tvůrců a uměleckých řemesel na česko-polském pomezí v Prudniku v Polsku ve dnech
3. - 5. června 2005.
Prezentace vybraných skříňkových betlémů na této výstavě přispěje k propagaci kraje Vysočina, k posílení vztahů s našimi zahraničními sousedy a k možnosti vytvoření nových kontaktů.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s prezentací pěti skříňkových betlémů ze sbírek Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace, na VIII. výstavě lidových tvůrců a uměleckých řemesel na česko-polském pomezí v Prudniku v Polsku v době od 3. 6. do 5. 6. 2005 dle materiálu RK-19-2005-15, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče
Termín červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz