Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2017-54

RK-22-2017-54.doc  RK-22-2017-54pr01.xls
Číslo materiálu54
Číslo jednacíRK-22-2017-54
NázevSlužebnosti na majetku Kraje Vysočina
Zpracoval M. Semotamová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší případ, kdy je třeba uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti.
Na Kraj Vysočina se obrátil investor s návrhem na uzavření smlouvy o smlouvě budoucí o zřízení služebnosti, neboť pozemek kraje je zatěžován uložením inženýrských sítí. Pro stavební, popř. územní řízení musí investor prokázat k pozemku právo opravňující ho na pozemku ve vlastnictví kraje zřídit příslušnou stavbu. Bez předložení příslušné smlouvy nemůže investor zahájit realizaci zamýšlené stavby. Přehled žádosti, investora a pozemku je uveden v materiálu RK-22-2017-54, př. 1. Pozemek, který má být dotčen služebností, je ve vlastnictví Kraje Vysočina.
Návrh řešení Podle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, rada kraje zabezpečuje rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, pokud nejsou vyhrazeny zastupitelstvu nebo pokud si je zastupitelstvo nevyhradilo.
Rada kraje schválila Pravidla Rady Kraje Vysočina pro zřizování služebností na majetku Kraje Vysočina, kterými je stanoven postup při zřizování služebností.
Materiál byl zpracován a je předkládán radě kraje v souladu s Pravidly Rady Kraje Vysočina pro zřizování služebností na majetku Kraje Vysočina. Žádost a situace budou při jednání rady k dispozici.
Smlouva není předkládána jako příloha tohoto materiálu, neboť, v příloze č. 1 Pravidel Rady Kraje Vysočina pro zřizování služebností na majetku Kraje Vysočina byla schválena jako vzorová smlouva.
StanoviskaK uložení inženýrských sítí bylo vydáno stanovisko majetkového správce obsahující závazné podmínky pro jejich uložení a provedení stavby.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti s budoucím oprávněným za podmínek dle materiálu RK-22-2017-54, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 9. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz