Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2017-28

RK-22-2017-28.doc  RK-22-2017-28pr01.doc
Číslo materiálu28
Číslo jednacíRK-22-2017-28
NázevProjekt Efektivními a bezpečnými procesy ke zvýšení kvality Kraje Vysočina
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá D. Buřičová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o rozhodnutí o realizaci projektu Efektivními a bezpečnými procesy ke zvýšení kvality Kraje Vysočina . Projekt bude realizovat Odbor analýz a podpory řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina (dále jen OAPŘ ) v rámci Výzvy pro územní samosprávné celky č. 58 a priority 4.1 Efektivní veřejná správa Operačního programu Zaměstnanost 2014 - 2020.
Výzva má ex ante financování, minimální výše způsobilých výdajů jsou 2 mil. Kč, podíl žadatele je 5 %. Výzva je zaměřená na řízení kvality, tvorbu strategických dokumentů a podporu procesního řízení v organizaci.
Zdůvodnění projektu.
V návaznosti na stav řízení kvality na Krajském úřadě Kraje Vysočina je důležité postupně nastavovat, řídit a optimalizovat probíhající procesy takovým způsobem, aby každá dotčená osoba či jakýkoliv dotčený subjekt měl k dispozici jednoznačné informace o postupu a zapojení dotčených subjektů do procesu. U každého procesu je nutné v souladu s principy 3E řešit:
* hospodárnost pořizování zdrojů pro procesy
* účelnost naplnění procesu
* efektivnost spotřeby zdrojů v procesech
* užitečnost pro zainteresované strany
* udržitelnost z pohledu udržitelného rozvoje.
Zároveň je potřeba řešit otázku přiměřené kybernetické bezpečnosti, a to ve vazbě na sledování hranice akceptovatelnosti nákladů na snížení nebo odstranění rizik s ní spojených. Proto je důležité navrhovat a řídit procesy takovým způsobem, aby bylo možné chránit informační aktiva Kraje Vysočina, poskytovat odpovídající jistotu bezpečnosti i dalším zúčastněným stranám a řešit, stejně jako v jiných případech, efektivitu, hospodárnost a účelnost. Důsledné uplatňování principů procesního řízení v této oblasti přispěje ke snížení rizika vzniku havárií a stavů ztráty nebo znehodnocení dat a informací, zamezí nechtěnou nebo neúmyslnou modifikaci dat a informací, sníží se riziko sankcí vyplývajících z nedodržování legislativy a represí spojených s únikem dat, informací a osobních údajů (a to i jako příprava na budoucí požadavky GDPR).
Řešit, modelovat, optimalizovat a zefektivňovat procesy napříč celým Krajským úřadem Kraje Vysočina je hlavním cílem projektu, popis projektu je uveden v materiálu RK-22-2017-28, př. 1.
Rozpočet projektu je stanoven na 4 179,6 tis. Kč, z toho spolufinancování kraje (ve výši 5 %) je 210 tis. Kč.
Projekt bude administrovat ve spolupráci s OAPŘ Projektová kancelář Kraje Vysočina, příspěvková organizace.
Návrh řešení Odbor analýz a podpory řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhuje Radě Kraje Vysočina schválit projektový záměr projektu Efektivními a bezpečnými procesy ke zvýšení kvality Kraje Vysočina dle materiálu RK-22-2017-28, př. 1 a rozhodnout předložit žádost o podporu dle materiálu RK-22-2017-28, př. 1 do výzvy č. 58 Výzva pro územní samosprávné celky (obce, kraje a sdružení a asociace ÚSC) Operačního programu Zaměstnanost 2014 - 2020.
StanoviskaGrémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Projektový záměr projektu Efektivními a bezpečnými procesy ke zvýšení kvality Kraje Vysočina dle materiálu RK-22-2017-28, př. 1;
rozhoduje
předložit žádost o podporu dle materiálu RK-22-2017-28, př. 1 do výzvy č. 58 Výzva pro územní samosprávné celky (obce, kraje a sdružení a asociace ÚSC) Operačního programu Zaměstnanost 2014 - 2020.
Odpovědnost OAPŘ
Termín 30. 6. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz