Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2017-28

RK-20-2017-28.doc
Číslo materiálu28
Číslo jednacíRK-20-2017-28
NázevŽádost o podstatnou změnu projektu Potravinová pomoc dětem v Kraji Vysočina
Zpracoval P. Poulová, D. Šálková
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuV rámci Operačního programu potravinové a materiální pomoci, specifického cíle 2.3 Potravinová deprivace dětí ve vážné sociální nouzi a výzvy č. 30_16_003 Kraj Vysočina podal na základě usnesení č. 0861/17/2016/RK žádost o podporu. Projekt Potravinová pomoc dětem v Kraji Vysočina byl schválen a kraji bylo vydáno rozhodnutí o poskytnutí dotace ve výši 4 404 091,65 Kč s celkovým minimálním počtem podpořených osob ve výši 768. Záměrem tohoto projektu je především snížit potravinovou deprivaci dětí formou bezplatného stravování ve školních jídelnách dětem navštěvujících MŠ a ZŠ ze sociálně slabých rodin ve věku 3 - 15 let, které se jako společně posuzované osoby z hlediska nároku na příspěvek na živobytí nacházely v hmotné nouzi. Kraj Vysočina je jeden ze čtyř krajů, který se aktivně zapojil v rámci ČR do tohoto projektu. K dnešnímu dni je zapojeno 40 partnerů a je podpořeno 318 dětí.
V rámci tohoto projektu je nutné předložení žádosti o podstatnou změnu projektu Potravinová pomoc dětem v Kraji Vysočina z důvodu prodloužení doby realizace projektu s novým datem ukončení realizace projektu 31. 8. 2017. Toto datum ukončení realizace respektuje jak nastavení výzvy, tak původní znění projektových žádostí a umožňuje příjemci dotace Kraji Vysočina získat prostor na provedení administrativních úkonů v době, která vzhledem k probíhajícím školním prázdninám a častému čerpání dovolených ve školských zařízeních představuje omezení pro potřebnou flexibilitu komunikace mezi zapojenými partnery a příjemcem dotace. V tomto případě bude nový termín pro předložení závěrečné zprávy 31. 10. 2017.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí navrhuje radě kraje rozhodnout o podání Žádosti o podstatnou změnu v projektu a uložit OSV předložit Žádost o podstatnou změnu projektu.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
podat Žádost o podstatnou změnu v projektu v rámci Operačního programu potravinové a materiální pomoci, specifického cíle 2.3 Potravinová deprivace dětí ve vážné sociální nouzi a výzvy č. 30_16_003 Kraj Vysočina;
ukládá
odboru sociálních věcí předložit Žádost o podstatnou změnu v projektu Potravinová pomoc dětem v Kraji Vysočina.
Odpovědnost odbor sociálních věcí
Termín 30. 06. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz