Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-18-2017-19

RK-18-2017-19.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-18-2017-19
Název3. Žádost o změnu v projektu Transformace Domova Háj I.
Zpracoval R. Sýkora, E. Komínková
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuProjekt Transformace Domova Háj I. byl podán do Integrovaného regionálního operačního programu (dále jen IROP) v termínu do 31. 3. 2016. Cílem projektu je nákup a rekonstrukce rodinného domu ve Světlé nad Sázavou, ve kterém bude Domov Háj, p. o., 6 klientům s mentálním a kombinovaným postižením poskytovat komunitním způsobem službu domov pro osoby se zdravotním postižením. Projekt je první etapou procesu úplné transformace Domova Háj v Ledči nad Sázavou.
S ohledem na průtahy ve schvalování žádosti o dotaci, která ze strany schvalovatele a poskytovatele dotací trvá již déle jak rok, a teprve nyní je připravováno rozhodnutí o poskytnutí dotace, byl dne 15. 5. 2017 Kraj Vysočina prostřednictvím interní depeše v systému MS2014+ vyzván k podání žádosti o změnu projektu spočívající v úpravě časového harmonogramu realizace projektu. S tím související i úpravu etap, finančního plánu, data naplnění indikátoru apod. Zároveň dojde na základě výzvy k úpravě poměru investičních a neinvestičních výdajů, která nemá vliv na celkový rozpočet projektu.
Součástí žádosti o změnu bude zpracovaný položkový rozpočet stavby ve formě oceněného soupisu prací, potvrzený autorizovaným projektantem. V době podání projektové žádosti byly v položkovém rozpočtu, z důvodu časové tísně, v několika málo případech, uvedeny i soubory a komplety. V co možná nejkratší době byl položkový rozpočet upraven odstraněním výše uvedených souborů a kompletů, které byly nahrazeny položkami jednotného ceníku stavebních prací. Upravený položkový rozpočet jsme již předkládali prostřednictvím 1. žádosti o změnu v projektu v květnu 2016, v té době však byla tato změna ze strany kontrolního orgánu zamítnuta z důvodu probíhajícího hodnocení. Původní příloha projektové žádosti bude tak nahrazena nyní aktuální verzí.
Dle požadavků IROP je žádost o změnu podávána prostřednictvím systému MS2014+ formou změny konkrétních záložek v projektové žádosti. Poté dojde k samotné finalizaci žádosti o změnu, kterou podepisuje statutární zástupce. Celý postup byl konzultován s pověřeným pracovníkem Centra pro regionální rozvoj.
Návrh řešení Navrhujeme radě kraje schválit změnu v projektu dle materiálu RK-18-2017-19 a uložit odboru sociálních věcí zapracovat tuto změnu dle požadavků IROP.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
změnu v projektu dle materiálu RK-18-2017-19;
ukládá
odboru sociálních věcí zapracovat tuto změnu dle požadavků IROP.
Odpovědnost odbor sociálních věcí
Termín 31. 5. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz