Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2017-14

RK-16-2017-14.doc  RK-16-2017-14pr01.doc  RK-16-2017-14pr02.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-16-2017-14
NázevAkce Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Komínová
Předkládá L. Seidl
Počet příloh
Popis problémuOdbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu obdržel od ředitele Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace (dále též MVJ ) záměr realizovat akci z dotačního výzkumného programu Ministerstva kultury ČR, viz materiál RK-16-2017-14, př. 1, která je předkládána radě kraje k rozhodnutí.
Záměrem Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace je získat finanční prostředky z Programu na podporu aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity na léta 2016 až 2022 (NAKI II) na úplné pokrytí nákladů spojených s vytvořením integrovaného informačního systému, jenž přispěje ke zpřístupnění informací o myrmekologickém kulturním dědictví na našem území a jejich efektivnímu využívání v oblasti vzdělávání, výzkumu, státní správy apod. Uchazečem, resp. příjemcem podpory mohou být výlučně výzkumné organizace. Přičemž MVJ je jedinou výzkumnou organizací muzejního typu na území Kraje Vysočina. Celkové náklady akce představují 4 477 000 Kč, přičemž 2 257 000 Kč z této částky průběžně v jednotlivých letech (2018 až 2022), v případě schválení dotace, obdrží MVJ a 2 220 000 Kč partner, kterým je Univerzita Palackého v Olomouci.
Návrh řešení Dle Pravidel Rady Kraje Vysočina k Zásobníku akcí Kraje Vysočina a k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 31. 1. 2017 č. 03/17 (dále jen Pravidla ) Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu navrhuje Radě Kraje Vysočina rozhodnout v souladu s čl. 7 odst. 8 Pravidel zařadit akci Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace Virtuální muzeum mravenců České republiky dle materiálu RK-16-2017-14, př. 1 do zásobníku akcí k realizaci a uložit řediteli Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace připravit neprodleně pro zařazenou akci Virtuální muzeum mravenců České republiky projektovou žádost.
Předkládaná akce plně odpovídá hlavnímu účelu příspěvkové organizace dle zřizovací listiny Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace; s ohledem na výstupy projektu jsou veřejné prostředky vynakládány efektivně; vzhledem na průběžné financování akce vždy s předstihem na začátku jednotlivých let, v nichž je počítáno s realizací akce, je financování reálné a nepředpokládá se vznik okolností, které by mohly mít dopad na zřizovatele.
Muzeum Vysočiny Jihlava, příspěvková organizace v případě zařazení akce zpracuje projektovou žádost do výše uvedeného dotačního programu a akci nadále bude administrovat v Projektovém řízení na Portálu PO v souladu s Pravidly.
StanoviskaGrémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem.
Ekonomický odbor bere navrhovaný projekt na vědomí a nemá připomínky. Případná realizace akce je bez požadavku na rozpočet kraje.
Odbor regionálního rozvoje nemá připomínky k předloženému podkladu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
v souladu s čl. 7 odst. 8 Pravidel zařadit akci Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace Virtuální muzeum mravenců České republiky dle materiálu RK-16-2017-14, př. 1 do zásobníku akcí k realizaci;
ukládá
řediteli Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace připravit neprodleně pro zařazenou akci Virtuální muzeum mravenců České republiky projektovou žádost.
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, ředitel Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 3. 5. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz