Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2017-50

RK-14-2017-50.doc  RK-14-2017-50pr01.pdf
Číslo materiálu50
Číslo jednacíRK-14-2017-50
NázevUzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti - k.ú. Horní Kosov
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuUsnesením 0324/04/2016/ZK rozhodlo zastupitelstvo kraje uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti m. j. se statutárním městem Jihlava týkající se stavby Odvodnění komunikace ul. Rantířovská v Jihlavě . Jedná se o stavbu, kterou připravuje Krajská správa a údržba silnic Vysočiny. Stavba spočívá v odvodnění stávající komunikace v Horním Kosově v místě křižovatky ul. Rantířovská a Lipová. Stávající odvodnění neplní svojí funkci a zamokřený příkop podmáčí krajskou komunikaci.
Dle projektové dokumentace vyhotovené ATELIEREM ALFA, spol. s r.o. , Jihlava měl být dotčen pozemek par. č. 332/3 v k. ú. Horní Kosov. Na tento pozemek byl připraven návrh smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti. Odbor správy realit Magistrátu města Jihlavy a Jihlavské vodovody a kanalizace, a.s. nesouhlasí s navrženým technickým řešením spočívajícím v odvádění vody z krajské komunikace do kanalizace a požadují odtok vody do nově vybudované vsakovací jámy. Projektová kancelář přepracovala dokumentaci dle požadavku a vsakovací jámu umístila na pozemek par. č. 332/1 v k.ú. Horní Kosov ve vlastnictví statutárního města Jihlava. Tento pozemek však nebyl podle původní dokumentace dotčen. Z tohoto důvodu je třeba do smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti zahrnout i tento nově dotčený pozemek.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít mezi Krajem Vysočina, na straně budoucího oprávněného ze služebnosti, Statutárním městem Jihlava, na straně budoucího povinného ze služebnosti a Krajskou správou a údržbou silnic Vysočiny, na straně investora smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti, kde jako povinné (zatěžované) pozemky bude uveden nejen původní pozemek par. č. 332/3, ale i nově dotčený pozemek par. č. 332/1 v k. ú. Horní Kosov. Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti bude odkazovat jak na usnesení 0324/04/2016/ZK, tak na nové usnesení, podle něhož bude dotčen pozemek par. č. 332/1 v k. ú. Horní Kosov.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti, která bude sloužit jako podklad pro vydání stavebního povolení na stavbu Odvodnění komunikace u. Rantířovská v Jihlavě , kde jako zatěžovaný pozemek bude pozemek par. č. 332/1 v k. ú. Horní Kosov ve vlastnictví Statutárního města Jihlava.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti mezi Krajem Vysočina, jako budoucím oprávněným ze služebnosti, Statutárním městem Jihlava, Masarykovo nám. 97/1, 586 01 Jihlava, IČO: 00286010, jako budoucím povinným ze služebnosti a Krajskou správou a údržbou silnic Vysočiny, příspěvkovou organizací, jako investorem stavby Odvodnění komunikace ul. Rantířovská v Jihlavě , kterou bude dotčen pozemek par. č. 332/1 v k. ú. Horní Kosov.
Odpovědnost OM
Termín 15. 5. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz