Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-18-2005-40

RK-18-2005-40.doc
Číslo materiálu40
Číslo jednacíRK-18-2005-40
NázevDarování pozemků v k. ú. a obci Humpolec
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuOdboru majetkovému byla postoupena dopis města Humpolec upozorňující na nepořádek na pozemku par. č. 2342/4 v k. ú. a obci Humpolec. Jedná se o pozemek zastavěný silnicí II/523 spojující Humpolec s Jihlavou. Část tohoto pozemku neslouží jako silniční pozemek, jedná se o zčásti zalesněný a zčásti asfaltovým povrchem zpevněný prostor spojující původní trasu uvedené silnice, která byla v souvislosti s výstavbou dálnice nahrazena v daném úseku trasou novou.
V katastru nemovitostí bylo zjištěno, že okolní pozemky jsou vedeny jako lesní ve vlastnictví města Humpolec, katastrálním pracovištěm Pelhřimov vedené na listu vlastnictví 10001 pro k.ú. a obec Humpolec. Na témže listu vlastnictví je veden i pozemek par. č. 2421/6 - ostatní plocha, silnice v k. ú. a obci Humpolec, který představuje původní trasu silnice II/523.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zahájit jednání s městem Humpolec o možnosti darování části pozemku par. č. 2342/4 v k. ú. a obci Humpolec, neboť část tohoto pozemku netvoří pozemek silniční. Okolní lesní pozemky i původní trasa silnice jsou ve vlastnictví města Humpolec a darování uvedené části pozemku by bylo logické. Vzhledem k tomu, že část tohoto pozemku tvoří silniční pozemek a pouze část by přicházela v úvahu k darování do vlastnictví města Humpolec, bude třeba vyhotovit geometrický plán na rozdělení pozemků. Převodem do vlastnictví města Humpolec by vzniklo ucelené území jednoho vlastníka a kraji Vysočina by ve vlastnictví zůstal pouze silniční pozemek. OM kontaktoval Ředitelství silnic a dálnic, Správa Jihlava s dotazem zda s ohledem na blízkost dálnice není pozemek pro provoz dálnice potřebný. ŘSD podalo negativní odpověď.
Usnesení předpokládá schválení zahájení jednání s městem Humpolec o možnosti darování části pozemku par. č. 2342/4 v k. ú. a obci Humpolec do vlastnictví města Humpolec.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Pelhřimov souhlasí s darování části pozemku par. č. 2342/2 v k. ú. a obci Humpolec do vlastnictví města Humpolec.
Odbor dopravy a s silničního hospodářství navrhuje darování části uvedeného pozemku do vlastnictví města Humpolec.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zahájení jednání s městem Humpolec o možnosti darování části pozemku par. č. 2342/2 v k. ú. a obci Humpolec do vlastnictví města Humpolec.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz