Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2017-11

RK-14-2017-11.doc  RK-14-2017-11pr01.pdf  RK-14-2017-11pr02.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-14-2017-11
NázevNávrh na schválení záměru Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace - Dlouhodobá bezpečná archivace zdravotní dokumentace
Zpracoval J. Dvořáková
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuNemocnice Havlíčkův Brod, příspěvková organizace, (dále jen Nemocnice ) v současné době plánuje a připravuje nový projektový záměr Dlouhodobá bezpečná archivace zdravotní dokumentace (dále jen Projekt ). Hlavním cílem Projektu je zajištění dlouhodobé archivace základní textové zdravotní dokumentace v elektronické formě v souladu s platnou legislativou a tím umožnit eliminaci nákladů na procesy spojené s dlouhodobou archivací textové papírové zdravotní dokumentace, a realizovat tzv. komplexní elektronický zdravotní záznam pacienta. Podrobný popis Projektu je uveden v materiálu RK-14-2017-11, př. 1.
Projekt bude předložen v rámci 28. výzvy Integrovaného regionálního operačního programu - Specifické informační a komunikační systémy a infrastruktura II. , specifický cíl 3.2 Zvyšování efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systémů IKT.
Celkové předpokládané výdaje Projektu (investiční) jsou ve výši 8,5 mil. Kč. Podpora z Evropského fondu regionálního rozvoje se předpokládá ve výši 85 % a ze státního rozpočtu ve výši 5 % celkových způsobilých výdajů Projektu. Zbývajících 10 % celkových způsobilých výdajů bude hrazeno z vlastních zdrojů Nemocnice. Předpokládané nároky na rozpočet kraje pro potřeby předfinancování Projektu nejsou žádné.
Začátek realizace Projektu je plánován na srpen 2017 a ukončen má být v prosinci 2018.
Nemocnice požádala o schválení zařazení akce v souladu s Pravidly Rady Kraje Vysočina k Zásobníku akcí Kraje Vysočina a k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 31. 1. 2017 č. 03/17 dle materiálu RK-14-2017-11, př. 2.
Návrh řešení Na základě předložené žádosti Nemocnice odbor zdravotnictví doporučuje radě kraje schválit zařazení akce Nemocnice v souladu s kartou záměru dle materiálu
RK-14-2017-11, př. 2.
StanoviskaGrémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem.
Odbor ekonomický nemá připomínky, nepředpokládá se žádný finanční nárok na rozpočet kraje.
Odbor informatiky: Po konzultaci s Nemocnicí doporučujeme záměr realizovat. Zahájit práci na studii proveditelnosti, která zohlední aspekty archivace ZD v rámci všech ZZZKV a návaznosti na projekt jednotného NIS. Navrhujeme v průběhu května k tomuto tématu svolat jednání Nemocnice, OI, OZ a Projektová kancelář Kraje Vysočina.
Projektová kancelář Kraje Vysočina, příspěvková organizace doporučuje předložení projektu do programu IROP, do výzvy 28 popř. 26.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zařazení akce Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace Dlouhodobá bezpečná archivace zdravotní dokumentace dle materiálu RK-14-2017-11, př. 2;
ukládá
řediteli Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace, zřizovatele průběžně informovat o Projektu, a to prostřednictvím aplikace Projektové řízení , která je součástí Portálu PO, v souladu s Pravidly Rady Kraje Vysočina k Zásobníku akcí Kraje Vysočina a k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 31. 1. 2017 č. 03/17.
Odpovědnost ředitel Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace, ředitelka Projektové kanceláře Kraje Vysočina, příspěvkové organizace, odbor zdravotnictví, odbor informatiky
Termín 31. 12. 2018
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz