Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2017-61

RK-13-2017-61.doc  RK-13-2017-61pr01.doc
Číslo materiálu61
Číslo jednacíRK-13-2017-61
NázevEvropský kongres lesní pedagogiky - návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Zemědělství
Zpracoval J. Bartoš
Předkládá E. Horná
Počet příloh
Popis problémuNa podzim roku 2016 byl Kraj Vysočina osloven s nabídkou účasti na Evropském kongresu lesní pedagogiky. Dopisem bývalého gesčního radního Zdeňka Chláda byla tato nabídka akceptována (příloha materiálu RK-13-2017-61, př. 1.) a následně projednána s novým radním pro oblast životního prostředí a zemědělství Ing. Bc. Martinem Hyským a náměstkem hejtmana Ing. Josefem Pavlíkem. Výsledkem jednání je realizace tohoto kongresu na území Kraje Vysočina v hotelu Devět Skal ve Žďárských vrších v termínu 3. 10. - 6. 10. 2017. Mezi činnosti, na kterých by se měl Kraj Vysočina podílet, patří zejména zajištění jednoho večerního pohoštění s kulturním programem, a to na pozvání pana hejtmana. Ten by také měl převzít záštitu nad celou akcí. Zároveň by měla být převzata záštita gesčního radního nad jednodenním tematickým programem v lokalitě Rudné Doly nedaleko Starého Ranska na majetku Lesního družstva obcí se sídlem v Přibyslavi. Celou akci bude provázet mediální kampaň a další aktivity prezentující Kraj Vysočina a činnosti tematicky související s kongresem. Hlavními organizátory Evropského kongresu lesní pedagogiky jsou Ministerstvo zemědělství a Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem. Úkoly za Kraj Vysočina by měly být řešeny ve spolupráci odborů životního prostředí a zemědělství a odboru sekretariátu hejtmana.
V rozpočtu kraje je v kapitole Zemědělství, v části Další možné požadavky informace o spoluúčasti při zajištění Evropského kongresu lesní pedagogiky - Vysočina 2017 s částkou 250 000 Kč.
Návrh řešení Krajský úřad Kraje Vysočina s hlavními organizátory kongresu projedná a následně zajistí adekvátní spoluorganizaci na této prestižní akci Kraje Vysočina a České republiky v jednotlivých dílčích úkonech, např. medializace, zajištění večerního pohoštění s doprovodným programem, tlumočení, zajištění lesních pedagogů, trubačů aj.
Odbor životního prostředí a zemědělství navrhuje provedení rozpočtového opatření a převedení finančních prostředků ve výši 250 000 Kč na kapitolu Zemědělství za použití kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje.
StanoviskaEkonomický odbor:
Ekonomický odbor nemá připomínky k předloženému materiálu. Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 5. 4. 2017 činí 43 798 tis. Kč.

Odbor sekretariátu hejtmana souhlasí s navrhovaným řešením.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Zemědělství, § 1039 - Ostatní záležitosti lesního hospodářství o částku 250 000 Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 250 000 Kč na finanční krytí akce Evropský kongres lesní pedagogiky.
Odpovědnost odbor životního prostředí a zemědělství, odbor sekretariátu hejtmana
Termín 31. 12. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz