Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-18-2005-35

RK-18-2005-35.doc
Číslo materiálu35
Číslo jednacíRK-18-2005-35
NázevZahájení jednání o prodeji transformátorů - k. ú. Myslotín, k. ú. Horní Cerekev
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuUsnesením 0257/09/2005/RK ze dne 22. 2. 2005 vzala rada kraje na vědomí materiál využitelnosti nepotřebného nemovitého majetku jednotlivých SÚS kraje Vysočina a uložila mimo jiné odboru majetkovému řešit realizaci nepotřebného nemovitého majetku. Mezi nepotřebný nemovitý majetek Správy a údržby silnic Pelhřimov byly zahrnuty dva distribuční sloupové transformátory ve středisku Myslotín a Horní Cerkev. V účetní evidenci je transformátor na obalovně v k.ú. Myslotín veden pod č. ev. 3 362 114-500 a č. 3 362 144-400, transformátor v k. ú. Horní Cerkev pod ev. č. 3 365 009-654.
Předběžně bylo jednáno se společností E.ON, Česká republika, a. s. zda by bylo možné převést tyto věci do vlastnictví společnosti E.ON. Při jednání byla přislíbena možnost prodeje transformátorů do vlastnictví této společnosti.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas se zahájením jednání o možnosti výše uvedené transformátory prodat do vlastnictví společnosti E.ON Česká republika a. s. Transformátory jsou pro Správu a údržbu silnic nepotřebné a jejich převodem do vlastnictví jiného subjektu bude uspořena částka na údržbu, která dle podkladů odboru dopravy a SH činí 13 500,- ročně. OM navrhuje transformátory prodat za cenu stanovenou znaleckým posudkem. Dle zástupců společnosti E.ON je běžná praxe, že znalecký posudek o ceně vyhotoví kupující, neboť má k dispozici odborníky znalé této problematiky. Před vlastním prodejem je dle názoru OM třeba zveřejnit záměr prodeje uvedených transformátorů po zákonem stanovenou dobu na úřední desce krajského úřadu. Současně s převodem do vlastnictví společnosti E.ON bude upraven rozsah svěřeného majetku Správy a údržby silnic Pelhřimov dodatkem zřizovací listiny.
Usnesení předpokládá schválení zahájení jednání se společností E.ON Česká republika o možnosti prodeje 2 ks distribučních transformátů do vlastnictví této společnosti.
StanoviskaPro Správu a údržbu silnic Pelhřimov jsou transformátory nepotřebné a navrhují jejich převod do vlastnictví distribuční společnosti.
Odbor dopravy a silničního hospodářství byl předkladatelem materiálu pro radu kraje schváleného usnesením 0257/09/2005/RK ze dne 22. 2. 2005, ve kterém jsou transformátory uvedeny jako nepotřebné, určené k prodeji.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se zahájením jednání se společností E.ON Česká republika, a. s. o možnosti odprodeje 2 ks distribučních transformátů v k. ú. Myslotín a k. ú. Horní Cerkev do vlastnictví této společnosti.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz