Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2017-28

RK-12-2017-28.doc  RK-12-2017-28pr01.pdf  RK-12-2017-28pr02.pdf
Číslo materiálu28
Číslo jednacíRK-12-2017-28
NázevZáměr darování pozemků v k.ú. a obci Telč
Zpracoval P. Kolář, K. Ubr
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o zveřejnění záměru darování pozemků do vlastnictví města Telč.
V září loňského roku a následně v březnu roku 2017 byla na úrovni zástupců samosprávy Kraje Vysočina a města Telč, zástupců OŠMS a OM krajského úřadu a ředitele Gymnázia Otokara Březiny a Střední odborné školy Telč (dále také Škola ) projednávána možnost společné investice - revitalizace sportoviště. Jedná se o sportoviště, které se nachází na pozemcích města a kraje a je využíváno žáky a žákyněmi Školy a základní školy zřizované městem.
Na výše uvedených jednáních byl navržen postup, že budoucím investorem, vlastníkem a provozovatelem revitalizovaného sportoviště by bylo město Telč. Kraj Vysočina by se finančně podílel na investici ve výši poloviny nákladů (odhad celkových nákladů je cca 18 mil. Kč), a to z prostředků odvedených z fondu investic Školy. Kraj Vysočina by daroval své pozemky do vlastnictví města Telč. Město Telč by se smluvně zavázalo poskytovat sportoviště pro potřeby tělesné výchovy a dalších mimoškolních aktivit Školy. V současné době probíhá specifikace smlouvy mezi krajem a městem, která bude upravovat krajský finanční podíl a budoucí podmínky při využívání sportovišť.
Návrh řešení S ohledem na tento záměr a termíny OŠMS a OM v této fázi navrhují rozhodnout zveřejnit záměr darování předmětných pozemků městu Telč na úřední desce krajského úřadu, tak, aby v případě následného úspěšného dohodnutí navazujících smluv a podmínek realizace revitalizace sportoviště mohl být záměr předložen k projednání zastupitelstvu kraje na jeho příští zasedání.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr darování pozemků par. č. 609/6 ostatní plocha, sportoviště a rekreační plocha o výměře 3895 m2, par. č. 609/7 ostatní plocha, sportoviště a rekreační plocha o výměře 240 m2 a par. č. st. 2181 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 20 m2, jehož součástí je objekt občanské vybavenosti bez č.p./č.e. v k.ú. a obci Telč, z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví města Telč na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 4. 5. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz